Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Koruyucu Aile ve Çocuk Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Yuva Olmak Koruyucu Aileliğin Psikososyal, Hukuki ve İnanç Temelli Boyutları" programının kapanış toplantısına katıldı. Toplantıda Bakan Göktaş’ın yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, akademisyenler, öğrenciler ve diğer davetliler de yer aldı. Göktaş, konuşmasında Türkiye’de koruyucu aile sayısının arttığını ve bu ailelerin çocukların hayatında önemli bir değişiklik yarattığını vurguladı.
İstanbul Valisi Davut Gül, yaptığı konuşmada, "Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde, 10 evden birinin koruyucu aile olduğunu gözlemliyoruz. Biyolojik ailelerde de benzer bir özenin olduğunu görmekteyiz. Çocuklara özen gösterilmesi, bizim için son derece önemli. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın süzgecinden geçerek doğru ailelerin seçilmesi, çocukların güvenle teslim edilmesi açısından kritik bir öneme sahiptir" dedi.
Bakan Göktaş, "Bugün itibarıyla 9 bin 277 koruyucu aile, 11 bin 22 çocuğun hayatına dokunuyor. Her bir evladımız kendi yolunu çizerken, biz de onlara destek olmaya devam edeceğiz. 'Gönül Elçileri Projesi' ile bu iyilik hareketi yalnızca ülkemizde değil, uluslararası alanda da ilgi görüyor" ifadelerini kullandı.
Bakan Göktaş, UNICEF ile ortaklaşa yürütülen projeler sayesinde koruyucu aile sisteminin güçlendirileceğini belirtti. "Bu çalışma, sevgi ve dayanışmanın sınır tanımadığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Türkiye’deki iyilik hareketi, kardeş coğrafyalardaki çocuklara da umut ışığı olmaktadır" dedi.
Göktaş, "Bugüne kadar 269 çocuğumuz bu koruyucu aile hizmetinden yararlandı. Eğitimlerimizle kapasitemizi artırarak, bu güzel hizmeti yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. 0-6 yaş grubu çocuklarımız için bu hizmetleri özellikle yoğun olduğu illerde yaygınlaştırıyoruz" şeklinde konuştu.
Son olarak, "Aile ve Nüfus 10 Yılı’nda bu büyük aile ruhunu daha da güçlendireceğiz. Çocuklarımızın aile ortamında büyümesi için gereken destekleri sağlayacağız. Koruyucu ailelerimizin varlığı, çocuklarımız için büyük bir şanstır" dedi.
Program, hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
