Denetimlerle ilgili bilgi veren Suat Parıldar, kontrollerin 2026 yılı itibarıyla başladığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl İstanbul'a 60 bin büyükbaş ve 81 binin üzerinde küçükbaş hayvan sevk edildiğini belirten Parıldar, 2025 yılında ise yaklaşık 80 bin büyükbaş ve 94 bin küçükbaş hayvanın kurban ibadeti kapsamında kesildiğini aktardı. Bu yıl da benzer rakamların beklendiğini söyledi.
Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun faaliyetlerine de değinen Parıldar, geçici kurban satış ve kesim alanlarına belgelerin verilmesinde hijyen, sağlık ve hayvan refahı kriterlerinin dikkatle incelendiğini vurguladı. Bu alanlarda vatandaşların dini vecibelerini uygun şartlarda yerine getirebilmeleri için gerekli tüm denetimlerin yapıldığını ifade etti.
Vatandaşlara önemli bir çağrıda bulunan Parıldar, kurbanlık alımlarında kulak küpesi, pasaport ve veteriner sağlık raporlarının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini dile getirdi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, 7 gün 24 saat görev başında olduğunu hatırlatan Parıldar, Kurban Bayramı'nın sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.
