İstanbul'da LCW x İMA Kapsayıcı Tasarımlar Yarışması'nın Sonuçları Açıklandı

İstanbul'da gerçekleştirilen LCW x İMA Kapsayıcı Tasarımlar Yarışması sonuçlandı. Yarışma, engelli bireylerin giyim deneyimlerini geliştirmek amacıyla genç tasarımcıların özgün projelerini bir araya getirdi. Kazananlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen lansmanda duyuruldu.

İstanbul'da LCW x İMA Kapsayıcı Tasarımlar Yarışması'nın Sonuçları Açıklandı

LCW Limitless koleksiyonu, engellilere yönelik tasarımlar sunarak genç tasarımcıların bakış açısıyla yeni bir döneme adım attı. Yarışmanın amacı, engelli bireylerin günlük yaşamlarındaki giyim zorluklarına estetik ve işlevsel çözümler bulmaktı. Ekim ayında başvuruların alındığı yarışma, gençlerin özgün projeleriyle dikkat çekti. Birinciliği Aylin Bayraktar ve Gaye Yılmaz kazandı ve ödül olarak London College of Fashion Özel Eğitimi ile 100 bin TL aldı. İkinci olan Sude Güner, İMA Moda Yönetimi Eğitimi ve 50 bin TL, üçüncü olan Sude Aysel Aydın ise İMA CLO 3D Eğitimi ve 25 bin TL ile ödüllendirildi. Ayrıca, İris Şemet İMA Özel Ödülünü, Ayşe Sıla Kiraz ise Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.

LC Waikiki Müşteri İçgörüleri ve Pazarlama İletişiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinem Akgül, yarışmanın amacının modayı herkes için ulaşılabilir kılmak olduğunu belirtti. Gençlerin katkısıyla bu projenin sürekli gelişen bir harekete dönüşmesini hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, bu alanda atılacak daha çok adım olduğunu vurguladı. İstanbul Moda Akademisi (İMA) Direktörü Cemal Bayazıt ise, engelli bireylerin giyinme zorluklarına gerçek çözümler üretebilmek için genç tasarımcıların bu konuda düşünmelerini sağladıklarını belirtti. Yarışma sonuçlarının beklediklerinden daha güçlü olduğunu ve projelerin gerçek kullanıcı geri bildirimleriyle şekillendiğini söyledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin