78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, organizasyonun detaylarını ve katılımcıların deneyimleyeceği güzellikleri aktardı.
Organizasyonun Hazırlıkları
Kafkas, İstanbul'un bu büyük organizasyonu gerçekleştirmeye hazır olduğunu belirtti. Son iki yıldır Türkiye'de yapılan L'Etape Türkiye by Tour de France, sporun tanıtımı adına büyük bir fırsat sunuyor. Kafkas, "Tour de France, spor alanında dünyanın en güçlü markalarından biridir" dedi. Organizasyon, birçok branşta amatör sporcuların yarışmasına olanak tanıyor ve binlerce sporcunun katılımıyla dikkat çekiyor.
Parkur ve Deneyimler
Etkinliğin parkurunun İstanbul'un eşsiz manzaraları arasında yer alacağını ifade eden Kafkas, Beykoz Spor Ormanı'nın ana yerleşke olacağını kaydetti. Sporcular, 105 kilometrelik zorlu bir parkurda iki denizi de görecek. Ayrıca, kısa parkur seçeneği de sunulacak. Katılımcılar, tamamen trafiğe kapalı bir alanda güvenli bir şekilde yarışacaklar.
Uluslararası Katılım ve Yayınlar
Kafkas, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı işbirliği sayesinde organizasyonun 80 ülkede yayınlanacağını ve 2.8 milyar iletişim aldıklarını duyurdu. Bu yıl bu rakamı 3 milyar seviyelerine çıkarmayı hedefliyorlar. Türkiye, bu gibi organizasyonlarla dünyaya açılan kapı olma özelliğini sürdürüyor.
Spor Ekonomisi Üzerine
Kafkas, spor turizminin dünya genelinde milyar dolarlara ulaşan bir güç olduğunu vurguladı. L'Etape Türkiye, spor turizminden Türkiye'nin payını artırmayı amaçlıyor. 2 bin kişinin katılacağı yarışma için büyük bir otel talebi oluşacak. Türkiye’nin coğrafyası ve altyapısı bu tür organizasyonlar için oldukça uygun.
İstanbullulara Davet
Son olarak Kafkas, tüm İstanbulluları 12 Ekim Pazar günü Beykoz Spor Ormanı’na davet ederek, "Bu heyecana ortak olmaya bekliyoruz" dedi. İki bine yakın sporcu burada start alacak ve görsel bir şölen sunulacak.
