İstanbul'da Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın İlk Çeyrekteki Kârı Yüzde 19 Arttı

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, 2026 yılının ilk çeyreğinde 54 milyon euro operasyonel kâr elde etti. Şirket, yüksek doluluk oranı ve güçlü kiracı yapısıyla büyümesini sürdürdü.

İstanbul'da Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın İlk Çeyrekteki Kârı Yüzde 19 Arttı
Rönesans Gayrimenkul Yatırım, 2026 yılının ilk çeyreğinde 54 milyon euro operasyonel kâr elde etti. Şirket, yüksek doluluk oranı ve güçlü kiracı yapısıyla büyümesini sürdürdü.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Türkiye’nin önde gelen ticari gayrimenkul yatırımcılarından biri olarak, 2026 yılının ilk çeyreğinde operasyonel kârını 54 milyon euroya çıkardı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artış gösteren kâr, güçlü bir finansal yapıyı işaret ediyor. Şirket, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Şanlıurfa, Samsun ve Kahramanmaraş’ta toplam 12 alışveriş merkezi ve 4 ofis binası ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Yüksek Doluluk Oranı ve Kiracı Performansı

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Yağmur Yaşar, yaptığı açıklamada, "Alışveriş merkezlerimizdeki doluluk oranı yüzde 99,5 seviyesindedir. Aynı dönemde kiracı cirolarındaki yüzde 38’lik artış, sektör ortalamasının üzerinde gerçekleşmiştir." dedi. Ayrıca, 2026'nın ilk çeyreğinde 28,1 milyon ziyaretçi sayısına ulaştıklarını belirtti. Bu artış, hem alışveriş merkezlerine olan ilginin arttığını hem de kiracıların performansının yükseldiğini gösteriyor.

Yeni Projeler ve Büyüme Stratejisi

Hem organik büyümeye hem de stratejik satın almalara odaklanan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, yeni projelerle portföyünü çeşitlendirmeye devam ediyor. Piazza Park Maltepe konut ve Maltepe Ofis projeleri ile yüksek kaliteli varlık edinme stratejisini sürdürüyor. Maltepe Ofis projesi, yaklaşık 32 bin metrekare kiralanabilir alana sahip A+ ofisler sunacak.

Sürdürülebilirlik Hedefleri

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, sürdürülebilirlik alanındaki performansını 2026 yılında da devam ettiriyor. Şirket, BREEAM In-Use "Outstanding" sertifikasına sahip varlıklarıyla dünya genelinde üst seviyelerde yer alıyor. 2026 yılı sonuna kadar toplam elektrik tüketiminin yüzde 67’sinin yenilenebilir kaynaklardan sağlanması; 2028 yılı itibarıyla ise bu oranın yüzde 100’e ulaşması hedefleniyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin