TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek genel seçimlerin turizm sektörü üzerindeki etkisini ele aldı.
SEÇİM GÜNÜ İSTANBUL BOŞALACAK
Ulusoy, 7 Haziran'da yapılacak seçimler nedeniyle rezervasyon iptalleri olup olmadığına dair soruları yanıtladı. Erken rezervasyonların Kasım ve Aralık aylarında tamamlandığını ifade eden Ulusoy, "Son dakika rezervasyonları ile boş kalan yerlerimizi doldurmaya çalışıyoruz. Seçim tarihinin belirli olması nedeniyle herkes programını ona göre yaptı. Ben seçimlerin turizme fazla etki edeceğine inanmıyorum. 7 Haziran öğleden sonra İstanbul boşalır, sahiller dolar" dedi.
PAZAR KAYBI DİKKAT ÇEKİYOR
Ulusoy, Türkiye'nin komşularındaki siyasi istikrarsızlıkların turizmde kayıplara neden olduğunu vurgulayarak, "Etrafımızda ateşten bir çember var. Irak, Suriye, Lübnan ve diğer ülkelerden gelen turist sayısında düşüş var. Almanya ve Rusya Türkiye'nin en fazla turist gönderen ülkeleri olmaya devam ediyor" diye konuştu.
KRİZLERLE BAŞA ÇIKMAK
Geçmişteki krizlerle başa çıkmayı öğrendiklerini belirten Ulusoy, 2015 yılında belki yüzde 1'lik bir artış beklediklerini ifade etti. "Fiyat kırmaktan yana değilim, kaliteyi bozuyoruz. Ancak Türkiye, krizleri aşabilen bir turizm ülkesi konumunda" dedi.
HEDEF 35 MİLYON TURİST
Ulusoy, yerli turistlere yönelik son 15 yıldaki değişimi vurgulayarak, 2023 yılında 35 milyon insanın turizm aktivitelerine katılmasını hedeflediklerini belirtti. Türkiye'nin artık turist gönderen bir ülke olduğunu ifade eden Ulusoy, siyasi istikrarın ekonomik istikrarı da beraberinde getireceğini sözlerine ekledi.