Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, 12.05.2026 tarihinde PFDK'ya sevk edilen kulüpler ve sebepleri detaylı bir şekilde belirtildi. Öne çıkan sevk nedenleri arasında, Gençlerbirliği Kulübü'nün 09.05.2026 tarihinde oynanan Gençlerbirliği - Kasımpaşa Trendyol Süper Lig maçında usulsüz seyirci alınması nedeniyle PFDK'ya sevk edilmesi yer alıyor. Bu durum, Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi kapsamında değerlendirildi.
Ayrıca, Gençlerbirliği Kulübü idarecisi Ümit Utaş ve Hüseyin Şen'in talimatlara aykırı hareketleri nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edilmesi de dikkat çekti. Yine, Ali Ekber Düzgün'ün sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 10.05.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak sevkine karar verildi. Gençlerbirliği Kulübü'nde görevli Hakan Acar, Mehmet Doğru ve Recep Baylan da benzer nedenlerden dolayı PFDK'ya sevk edildiler.
Kasımpaşa Kulübü de, aynı tarihte oynanan Gençlerbirliği - Kasımpaşa maçında 10 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. Kasımpaşa A.Ş. Kulübü idarecisi Ceyhun Kazancı'nın talimatlara aykırı ve sportmenliğe aykırı davranışları da 12.05.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine neden oldu.
Galatasaray, Beşiktaş, Samsunspor ve diğer kulüpler de, kendi oynadıkları maçlarda çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. Bu durum, ilgili Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca değerlendirildi. Özellikle Galatasaray'ın Antalyaspor ile oynadığı maçta yaşanan saha olayları da dikkat çekti ve buna bağlı olarak PFDK'ya sevk edildi.
Fenerbahçe, Eyüpspor ve Çaykur Rizespor gibi diğer kulüpler de benzer sebeplerden dolayı PFDK'ya sevk edildi. Tüm bu gelişmeler, Süper Lig'de disiplin kurallarının ihlal edilmesine yönelik ciddi yaptırımların uygulanabileceğinin bir göstergesi oldu.
