İstanbul'da gerçekleşen karşılaşmada Unai Emery, Aston Villa'nın Fenerbahçe karşısında aldığı galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Emery, "Bu maçta nasıl 3 puan aldığımızı görünce mutluyum," şeklinde konuştu. Geçmişte UEFA Avrupa Ligi'ni birçok kez kazandığını hatırlatan Emery, Aston Villa ile de bu başarıyı elde etmek istediğini belirtti. 54 yaşındaki teknik adam, "Net bir hedefimiz var; kupayı kazanmak. Şampiyonlar Ligi'ne katılım elde etmek önemli ancak bu yolda ilerlemek daha zorlu. Premier Lig'den doğrudan katılmak zorlu bir süreç," dedi.
Aston Villa'nın Fenerbahçe gibi önemli takımlara karşı mücadele etme yeteneğine dikkat çeken Emery, "Fenerbahçe de kupa kazanma potansiyeline sahip bir ekip. Üç yıl önce de benzer bir deneyim yaşamıştık. Bu sezon, farklı yollar izleyerek daha güçlü olmayı hedefliyoruz," ifadelerini kullandı. Kadıköy'deki atmosferin maç üzerindeki etkisine de vurgu yapan Emery, "Bu tarz bir atmosferde oyuncuların nasıl hissetmeleri gerektiğini gösterdiler. İki yıl önce Konferans Ligi’nde Olympiakos’a karşı kaybetmiştik. Geçen yıl da benzer bir durum yaşandı. Bu deneyimle bu sezon daha ileri gitmeyi umuyoruz," diye ekledi.
Emery, Fenerbahçe'ye saygı duymakla birlikte, Asensio ve Duran gibi oyuncuların kadroda tutulmasını istediklerini belirtti. "Rakiplerimize büyük saygı duyuyoruz. Oyuncuların yetenekleri önemli. Top rakipteyken pres yapmamız gerektiğini biliyoruz. Eğer pres yapmazsak zor durumda kalabiliriz. Geçiş oyunu da bizim için önemli," dedi. Youri Tielemans’ın oyundan çıkarken gösterdiği tepkilere ilişkin ise, "O benim çocuğum gibi," yanıtını verdi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco’nun ofansif oyununun kendileri için kolaylık sağladığı yönündeki bir soruya ise Emery, "Onlara çok saygı duyuyoruz. Ligdeki performansları oldukça etkileyici. Avrupa'da her maça uyum sağlamamız gerekiyor. Fenerbahçe karakterli bir oyun sergiledi. Biz de açık alanları kapatmaya çalıştık. Bugün kazandık ama kaybetme ihtimalimiz de vardı. Fenerbahçe ve hocasına saygı duyuyorum," diyerek sözlerini tamamladı.