Migros, son yıllarda yaptığı depo yatırımları ile büyüyen dağıtım merkezleri operasyonunu daha etkili yönetebilmek için Türkiye genelinde taşeron firmalar aracılığıyla çalışan 43 dağıtım merkezinin personelini kendi bünyesine dahil etti. Bu sayede, Migros’un doğrudan çalışan sayısı 63 bine ulaşmış oldu. Şirket, çalışanlarının refahını öncelik olarak kabul ederek, perakende sektöründe çalışan haklarının korunmasına yönelik adımlar atıyor. Migros mağazalarında 54 yıldır sendikalı çalışma sistemi uygulanıyor.
Son yapılan düzenlemeyle birlikte, dağıtım merkezlerinde görev alan 7 bin 875 çalışan, Migros kadrosuna geçerek kazanılmış haklarının yanı sıra, Migros Grubu’ndaki yaklaşık 45 bin çalışanın faydalandığı toplu iş sözleşmesi kapsamındaki sendikal haklardan da yararlanabilecek.
Migros yetkilileri, bu konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, "Gıda perakendecisi olarak en önemli önceliğimiz, halkımıza kesintisiz olarak sağlıklı gıdayı ulaştırmak. Dağıtım merkezlerindeki çalışanlarımızın Migros kadrosuna katılmasıyla gücümüze güç kattık" ifadelerini kullandı.