İstanbul'dan Almanya'ya Giden Genç Oyuncu Mustafa Konak, Kısa Film "Yerçekimi" ile Berlinale'de Yarışacak.

Mustafa Konak, "Yerçekimi" adlı kısa filmin Berlin Uluslararası Film Festivali'nde gösterimine katılmak üzere Almanya'ya gitti. Genç oyuncu, festivalde yer almanın mutluluğunu yaşarken, canlandırdığı Umut karakteri ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

İstanbul'dan Almanya'ya Giden Genç Oyuncu Mustafa Konak, Kısa Film "Yerçekimi" ile Berlinale'de Yarışacak.
Mustafa Konak, "Yerçekimi" adlı kısa filmin Berlin Uluslararası Film Festivali'nde gösterimine katılmak üzere Almanya'ya gitti. Genç oyuncu, festivalde yer almanın mutluluğunu yaşarken, canlandırdığı Umut karakteri ile ilgili düşüncelerini paylaştı.
Google News'te Abone Ol

TRT 1'de yayınlanan ve büyük ilgi gören Mehmet Fetihler Sultanı dizisinde Şehzade Mustafa karakterini canlandıran Mustafa Konak, uluslararası arenada önemli bir film festivalinde yer alma fırsatı buldu. Konak’ın rol aldığı kısa film "Yerçekimi", dünya sinemasının en prestijli organizasyonlarından biri olan Berlin Uluslararası Film Festivali’ne (Berlinale) davet edildi. Kısa filmin yapımcılığını Didem Nur Yayman, yönetmenliğini ise Dalya Keleş üstleniyor. Filmin başrollerinde Sudem Beril Dinç ile Mustafa Konak yer alıyor.

Festivalin heyecanını yaşamak üzere İstanbul’dan Almanya’ya giden genç oyuncu Mustafa Konak, havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Önemli bir festivalde yer almanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu vurgulayan Konak, "Heyecanlıyım açıkçası. Festivalde yer almak gerçekten gurur verici. İnsanın emek verdiği bir işin karşılığını alması da çok güzel bir his. İlk defa katılıyorum ve bu haberi ilk duyduğumda çok mutlu oldum" dedi.

Filmde canlandırdığı Umut karakterini tanıtan Konak, "Umut ile Mustafa arasında hiçbir benzerlik yok. Çünkü bu karakter benden oldukça uzak. Oyunculuk, tamamen size benzemeyen bir karakteri canlandırabilmek anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

Konak, film gösteriminden sonra ödül töreninde bir konuşma yapıp yapmayacağına dair soruya ise, "Özel olarak bir konuşma hazırlamadım. Eğer bir konuşma yapmam gerekirse, dünyada Filistin’den daha önemli bir konu olduğuna inanmıyorum. Ayrıca Doğu Türkistan’da yapılan zulümleri de unutmamak gerekiyor. Büyüklerin kirli savaşlarında ölenler hep çocuklar oluyor. Bu konuyu ben siyasi olarak değil, insani olarak dile getirmeyi tercih ederim. Onlar sesini duyuramıyor, ama ben birilerinin onlara ses olması gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Başarılı oyuncu, "Yerçekimi" filminin festivalden ödülle döneceğine inandığını belirterek, "Ben bütün canlandırdığım rollerde inanarak oynuyorum. Bu rolde de aynı şekilde inandım. Ne kadar başarılı olduğumuzu seyircilerimiz belirliyor. 'Yerçekimi' filminde de belirli bir aşamaya geldik. Umarım yapımcımız Didem Nur Yayman ve yönetmenimiz Dalya Keleş bu ödülü havaya kaldırırken görebiliriz" şeklinde açıklamalarını tamamladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin