İstiklal Marşının Önemi  Kuvayi Milliye’de Ele Alındı

12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşı olarak vatanın milli marşı olmasını  97. Yılını Kuvayi  Milliye Derneği dernek binasında kutladı.

13 Mart 2018 Salı, 08:06
İstiklal Marşının Önemi  Kuvayi Milliye’de Ele Alındı
-

Başkan Mehmet Topal ve dernek üyelerinin bir araya geldiği etkinlikte “ Türkiye Cumhuriyetinin İstiklal marşı nasıl yazılmıştır? Hangi şartlarda ve ne gibi duygular yaşanarak yazılmış ve vücuda getirilmiştir.^konuları ele alındı.
Başkan Topal “ Esir alınamayacak ve esir edilemeyecek bir kahraman ecdadın torunları olarak bugün ülkemizde huzur ve güven içinde yaşamımızın en büyük nedeni, Atatürk ve silah arkadaşlarının kazandığı Kurtuluş savaşıdır. Türkler olarak Atalarımız  Kurtuluş savaşını kazanamamış olsalardı bugün bu durumda olmazdık. Hatta dünyaya bile gelemezdik, yada dünyaya geldiğimizde Müslüman ve Türk olmazdık. Çok şükür Allah’a ki hem Türk hem de Müslüman bir toplumun neferi olduk. Türk  olmaktan  mutluluk  ve gurur duyuyorum.” dedi.
Daha sonra dernek üyelerinden Meryem Güllü  “ 23 Nisan 1920 tarihinde  TBMM kurulmuştu. Hem orduları canlı tutmak , hem de dış ilişkiler için bir milli marş gerekiyordu. Milli Eğitim Bakanlığı bunun üzerine bir yarışma düzenledi. Birinci olacak esere de 500 lira  para ödülü  vereceğini  ilan etti. Katılımcılardan Mehmet Akif Ersoy’un şiiri çok beğenildi ve Kabul gördü. Komisyonda incelenen ve elemeyi geçen  6  şiir arasından Mehmet Akif'in şiiri seçildi. 10 kıtadan oluşan bu şiir 12 Mart 1921 de Türk milletinin milli marşı olarak kabul edildi.
Mehmet Akif Ersoy   İstiklal Marşı, yazarı Mehmet Akif Ersoy’dur  ve bestecisi Osman Zeki Üngör’dür. İstiklal Marşı'nın kabul edildiği bugünü  97. Kez kutluyor,  Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve  Mehmet Akif Ersoy'u minnetle anıyoruz.” dedi.
İDİL TOPAL İSTİKLAL MARŞINI OKUDU
Etkinlikte başkan Mehmet Topal’ın torunu İdil Topal da İstiklal marşını ezbere okuyarak katılımcılardan büyük alkış aldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti