İtfaiye Hizmetlerinin Altyapısı Güçlendiriliyor! Mersin Büyükşehir İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliğine Yeni Hizmet Aracı

Elazığ ve İzmir’de meydana gelen depremlerde arama kurtarma çalışmalarını başarılı şekilde yerine getiren ve 2020 yılını toplam 16 bin 987 görevle tamamlayan Büyükşehir itfaiye ekiplerinin araç filosu güçlendiriliyor. İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği bünyesinde kullanılmak üzere, tam donanımlı yeni bir yangın söndürme aracı alındı.

08 Şubat 2021 Pazartesi, 09:21
İtfaiye Hizmetlerinin Altyapısı Güçlendiriliyor! Mersin Büyükşehir İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliğine Yeni Hizmet Aracı
-

Son teknoloji birçok ekipman bulunuyor
Ev ve işyeri yangını, doğal afetler neticesinde yaşanan kurtarma operasyonları, dağda veya evde mahsur kalan canlıların çıkartılması, sıkışmalı kazalar ve daha pek çok vakada seri şekilde olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin daha kaliteli hizmet vermelerine imkan sunacak yeni yangın söndürme ve arama-kurtarma olaylarına müdahale aracında son teknoloji birçok ekipman bulunuyor.

Çift kabin özelliğiyle 5 personelin taşınabildiği yeni araç, monitör özelliğiyle orman yangınlarında veya otoyolda meydana gelen araç yangın olaylarında 80 ile 100 metre mesafelere kadar tazyikli su sıkma imkanı sunuyor. Sıkışmalı kazalarda ise kaporta kesme ekipmanlarının yer aldığı araçta, yedek köpük ve diğer malzemelerin konulması içinde kabinler bulunuyor.

Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği Sorumlusu Kenan Demirpolat, yeni aracın filolularına katılmasıyla daha iyi hizmet vereceklerini kaydederek, “Bizlere her zaman destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’e ve Koordinasyon Sorumlumuz sayın Ali Boltaç’a teşekkür ediyorum. Bizler, Tarsus merkez olmak üzere Bağlar şubemiz, Yenice şubemiz, Çamlıyayla şubemiz ve Gülek şubemiz olmak üzere, buradan ayrı toplam 4 tane şubemiz var. İstasyonların birbirine yakın olması, bizlere hizmet olarak daha hızlı şekilde her tarafa ulaşmamızı sağlıyor. Bu konularda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız oldukça duyarlı. Halkımıza daha fazla katkı yapmak için sürekli kontrollü çalışmalar yapıyoruz. Yeni gelen aracımız oldukça donanımlı. Teknolojik olarak birçok özelliğe sahip” diye konuştu.

Araç sorumlusu Adem Aşık’ta aracın teknik özellikleriyle ilgili olarak bilgi verdi. Araçta 4 adet yedek köpük bidonunun yer aldığını belirten Aşık, özellikle anız yangınlarında kullanılmak üzere 25 metre uzunluğunda çıkrığın bulunduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti