İyi Parti Mersin Milletvekili A. Adayı Esin Erkoç, Herkesi Tarih Yazmaya Davet Etti

İYİ Parti’den Milletvekili aday adaylığını açıklayan Esin Erkoç Mersin’de yaptığı ziyaretlerde gönülleri fethetti.

30 Mart 2023 Perşembe, 20:02
G: 30.03.2023 - 20:24
İyi Parti Mersin Milletvekili A. Adayı Esin Erkoç, Herkesi Tarih Yazmaya Davet Etti
-

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere sayılı günler kaldı. Seçim takvimi yaklaşırken partilerin aday adayları da netleşmeye başladı. İYİ Parti Mersin 28. Dönem Milletvekili aday adaylarından Mimar Esin Erkoç da 25 Mart tarihinde seçim çalışmalarına aday adaylığı açıklamasıyla başlangıç yaparak hummalı bir çalışmaya adım attı.
2019 yerel seçimlerine çok kısa bir süre kala Tarsus Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklanan ve o kısa dönemde bile büyük bir özveriyle çalışmış olan, uzun yıllar Belediyede bürokratlık, Belediye Meclis Üyeliği ve alanlarında etkili, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevlerinde bulunan deneyimli İş insanı Mimar Esin Erkoç, müthiş bir heyecan ve azimle durmadan dinlenmeden il yönetimi, ilçe yönetimleri, kadın dernekleri ve kişisel ziyaretlerini devam ettiriyor.
24 Mart Cuma günü Ankara ya gidip aday adaylığı başvurusunda bulunan Erkoç, 25 Mart tarihinde çalışmalarına İyi Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar’a yaptığı ziyaretiyle başladı.
İl Başkanı Dutar ziyarette yaptığı konuşmada, Genel Başkanı kadın olan İYİ Parti’nin Erkoç gibi liyakatli, deneyimli özellikle bu dönem için çok ihtiyaç duyulan teknik bir insan olması sebebiyle çok isabetli bir karar verdiğini belirterek Erkoç’a çıkmış olduğu bu yolda başarılar diledi.

“İŞ İŞTEN GEÇMEDEN HEPİMİZ DURUP BİR DÜŞÜNELİM”
Aynı gün saat 16:00’da İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Avukat Burak Özdil, İlçe Yönetimi ve çok sayıda partilinin katılım sağladığı basın toplantısında Milletvekili aday adaylığı açıklamasında coşkulu kalabalıkla birlikte vatandaşlara hitap eden Erkoç, birlik beraberlik mesajı verdiği konuşmasında atalarımızdan kalan mirasa sahip çıkmaya vurgu yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Bizim siyasetimiz önce millet, önce memleket diyenlerin siyasetidir” sözlerine işaret ederek “Atalarımız bu yurdu düşman işgalinden kurtarmak için kanlarını, canlarını verdiler. Biz onların mirasını çocuklarımıza, torunlarımıza bırakmak zorundayız. Mirasyedi gibi davranamayız. Bugüne kadar Cumhuriyetle elde ettiğimiz kazanımlarımızın bir bir elden gitmesine izin veremeyiz. İnsan bazen sahip olduklarının kıymetini bilemez; ancak kaybettiği zaman anlar ama o zaman da çoktan iş işten geçmiş olur. İş işten geçmeden hepimiz durup bir düşünelim.” Dedi.

EĞİTİMDEN SAĞLIĞA, KADININDAN ÇİFTÇİSİNE ÜLKENİN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMA DİKKAT ÇEKTİ
Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu eleştiren Erkoç, bizi biz yapan değerlerin unutulmaması gerektiğinin altını çizdi ve “Kendi kendine yetebilme gücüne, stratejik öneme sahip, doğasıyla, tarımıyla, yeraltı kaynaklarıyla, Dünyanın sayılı ülkeleri arasına girebilecek canım ülkemiz şu anda ne durumda? Diye seslendi sözlerine sorunları tek tek sıralayarak devam etti.
Erkoç, “Toplumun her kesimi zor durumda. Toprağına tohum, gübre, hayvanına yem alamayan çiftçi nasıl üretecek? Çoğu zaman siftah etmeden dükkanını kapatan esnaf, akşam nasıl evine ekmek götürecek? Asgari ücretle yaşamaya çalışan emekçi, azıcık maaşıyla ay sonunu getirmeye çalışan emekli hayatının en güvenilir olması gerektiği zamanlarda, torunlarına zaman ayıracağı zamanlarda yine çalışmak zorunda mı kalacak? Üretmeye çalışan sanayici artan elektrik, doğalgaz, vergi yükleriyle daha ne kadar dayanacak? Ülkenin geleceği çocuklarımızı yetiştiren sevgili öğretmenlerimiz kendilerini mi geliştirecekler, hayat mücadelesi mi verecekler? Sağlığımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanları daha ne kadar itibarsızlaştırılacaklar, hasta yakınları tarafından darp edilecekler?” dedi.
“Veliler çocuğum nasıl eğitim alacak diye sürekli kaygılanmak mı zorunda. Üniversite öğrencileri okullarını bitirince iş bulabileceklerinden emin değiller.” İfadeleriyle eğitimde yaşanan sıkıntıları da gündemine alan Erkoç kadınları da unutmadı, “Fiziksel ve ruhsal şiddete maruz bırakılan hatta öldürülen kadınların, çocuk yaşta evlendirilen yavrularımızın, okul sıralarında olması gerekirken ekmeğinin peşinden koşan- koşmak zorunda olan evlatlarımızın dramına dolaylı ya da doğrudan tanılık etmediğimiz bir günümüz bile yok.” İfadeleriyle vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Doğup büyüdüğü, hizmet ettiği Tarsus’ta aday adaylığı açıklamasının ardından ziyaretlerine KADER Mersin şubesi, Erdemli ilçe Başkanlığı, Çamlıyayla İlçe Başkanlığı, Mezitli İlçe Başkanlığı, Yenişehir İlçe Başkanlığı, Mersin İl Başkanlığı, Silifke İlçe Başkanlığı ile devam edip partililerle buluşan Esin Erkoç;
31 Mart Cuma günü,
Saat 11.00 Mut İlçe Başkanlığı
Saat 13.30 Gülnar İlçe Başkanlığı
Saat 14.30 Aydıncık İlçe Başkanlığı
Saat 15.30 Bozyazı İlçe Başkanlığı
Saat 16.30 Anamur İlçe Başkanlığı ile devam edecek.
Erkoç, ayrıca tüm parti üyelerini 1 Nisan Cumartesi günü saat 09.00 ‘da Tarsus İlçe Başkanlığı binasında ön seçim de oy kullanmaya davet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”