İzmir Karşıyaka'da, uzun süredir beklenen Karşıyaka Stadı projesinde önemli bir adım atıldı. Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında hazırlanan ortak kullanım protokolünün imzalandığını duyurdu. Bu gelişme, projeye yönelik sürecin hızlanacağına işaret ediyor.
Kasapoğlu, protokolün imzalanmasının ardından belediyenin inşaat sürecine başlayabileceğini ifade ederek, "Bakanlık resmi yazıyı belediyeye iletecek. Belediye artık her an kazmayı vurabilir" şeklinde konuştu. İzmir’de, Bakanlığı döneminde önemli spor yatırımlarının gerçekleştirildiğini vurgulayan Kasapoğlu, Alsancak Mustafa Denizli Stadı ve Gürsel Aksel Stadı'nın tamamlandığını hatırlattı. Karşıyaka Stadı için ise yaklaşık 500 milyon liralık temel kazık çalışmasının yapıldığını aktardı. Mevcut zemin ise ciddi maliyetle hazır hale getirildi.
Kasapoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından stat projesine olan ilgisini de dile getirerek, "Biz de ‘Elbette, neden olmasın’ dedik. Başkan istiyorsa destek oluruz" dedi. Bu bağlamda, bakanlığın bir protokol taslağı hazırlayıp, belediyeye ilettiğini belirtti. Süreçte belediyeden gelen düzenleme taleplerinin dikkate alındığını ifade eden Kasapoğlu, sonuç olarak tamamen belediyenin istediği şekliyle ortak kullanım protokolünün onaylandığını açıkladı.
Bakanlık, resmi yazıyı en kısa sürede belediyeye iletecek. Kasapoğlu, yazıyı bizzat takdim etme niyetinde olduğunu da vurguladı. Ayrıca, İzmir’de spor yatırımlarının devam edeceğini belirterek, "Amacımız İzmir’in ve İzmirlilerin mutluluğu. Şehrin dört bir yanında spor yatırımlarımız devam ediyor. İzmir’in bir evladı ve milletvekili olarak üretim odaklı anlayışla çalışmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.
Kasapoğlu, Göztepe, Altay ve Altınordu gibi kulüplere kazandırılan modern statları hatırlatarak, Karşıyaka için de aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
