İzmir Kemalpaşa'da Yeni Adalet Sarayı Açılışı Gerçekleşti

İzmir Kemalpaşa'da açılışı yapılan adalet sarayı, Türkiye genelindeki 388 adliye sarayından biri oldu. Bakan Tunç, adaletin devletin temel taşı olduğunu vurguladı.

İzmir Kemalpaşa'da Yeni Adalet Sarayı Açılışı Gerçekleşti

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen açılış törenine katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye genelinde toplam 388 adliye sarayı bulunduğunu belirtti. Bakan Tunç, adaletin sadece mahkemelerle sınırlı olmadığını, eğitimden iş hayatına kadar her alanda adaletin sağlanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, adaletin, devletin varlık sebebi olduğunu vurgulayarak, milletin taleplerine duyarlı olunmadığı takdirde uzun süreli bir iktidarın mümkün olamayacağını belirtti.

Açılışta yaptığı konuşmada Bakan Tunç, Türkiye'nin yüksek standartlı bir demokrasiye sahip olduğunu ve bu durumun, yapılan yapısal reformlarla mümkün hale geldiğini söyledi. Adaletin beton yığınlarından ibaret olmadığını, uygulanacak yasaların hukuka uygun olması gerektiğini ifade eden Tunç, Türkiye'de adaletin sağlanması için çok sayıda yeni adliye binası inşa edileceğini dile getirdi.

İzmir'de adalet binalarının sayısının artırılacağını belirten Bakan Tunç, Bergama, Çeşme ve Karşıyaka gibi ilçelerdeki adalet binaları ihtiyaçlarını karşılamak için 2026 yatırım programında gerekli adımların atılacağını söyledi. Ayrıca, Aliağa'da inşa edilecek yeni adalet binasının 18 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını duyurdu.

Törende konuşan AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan ise, Kemalpaşa Adalet Sarayı'nın hayırlı olmasını dileyerek, bu önemli yatırımı kazandırmanın mutluluğunu paylaştı. İnan, adaletin sağlanması için tüm bakanlıkların İzmir'e yoğun destek verdiğini vurguladı. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da yeni adalet binasının ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin