İzmir'in merkez ilçesi Konak’ta, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusu, 23 Nisan’ın ardından da devam ediyor. 'Kentte Çocuk Var' temasıyla düzenlenen etkinlikler, Konaklı çocuklara bayramı doyasıya kutlama imkanı sunuyor. Hafta boyunca Alsancak ve Güzelyalı’da yapılan kutlamaların ardından, bu kez Kadifekale ve Gültepe'de etkinlikler gerçekleştirildi. İlk etkinlik, Konak Belediyesi ve Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan 'Konak Bir Adım Önde Protokolü' çerçevesinde, Kadifekale Dumlupınar İlkokulu'nda yapıldı. '4 günde 4 bin çocuk' sloganıyla yola çıkan etkinliğin kapanış törenine pek çok öğrenci ve öğretmen katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Konak İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Arif Aytan da programda yer aldı.
Törende, saygı duruşunun ardından Nevvar Salih İşgören Turizm Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından işaret diliyle tercüme edilen İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı Pekdaş, demokrasinin önemine den vurgu yaparak, "Sizin demokrasiye saygılı, kendinizi yetiştiren çocuklar olarak büyümeniz çok önemli. Bu nedenle bizler sizi önemsiyoruz, seviyoruz, sizler için yapmamız gereken her şeye hazırız" dedi. Arif Aytan ise, "Çocuklarımızın edindiği değerler, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacaktır ve bu da insanlığı yüceltecektir" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, etkinlikte öğrencilerin hazırladığı gösteriler sahnelendi. Türk Bayrağı motifinin yer aldığı elbise büyük beğeni topladı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın bir sonraki durağı, Gültepe Çocuk Şenliği’nin düzenlendiği Kıbrıs Şehitleri İlkokulu oldu. Gültepe'deki şenliğe yoğun ilgi vardı. Okul bahçesinde yüzlerce çocuk çamurdan heykel yaptı, animasyon gösterilerini izledi ve dev şişme kaydıraktan kayarak eğlenceli bir gün geçirdi. Pekdaş, etkinlikte öğrencilerin dans ve müzik gösterilerini izleyerek, çocuklarla bol bol fotoğraf çektirdi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA