İzmir'in Konak ilçesinde, Ankara Caddesi üzerinde yaşanan olayda, sürücü D.K. (49) orta refüjü kullanarak trafiği tehlikeye düşürdü. Edinilen bilgilere göre, polisin gerçekleştirdiği denetim sırasında sürücünün ihlali tespit edildi. Yapılan incelemede, D.K. ihlalini kabul etti ve kuralları ihlal ettiğini onayladı.
Sürücüye, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında 7 ayrı maddeden toplam 10 bin 473 TL idari para cezası uygulandı. Bu ceza, sürücünün trafik güvenliğini riske atması nedeniyle verildi. Ayrıca, sürücünün ehliyetine de 2 ay süreyle el konulması kararlaştırıldı. Olayın ardından, polis ekipleri bölgedeki trafik güvenliğini artırmak amacıyla denetimlerini sıklaştırmaya karar verdi.
Bu tür trafik ihlalleri, hem sürücülerin hem de yayaların güvenliğini tehdit ettiği için ciddi sonuçlar doğurabiliyor. İzmir'de yaşanan bu olay, trafik kurallarına uyulmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.