İzmir'de tazminat haklarını almak için başvurduğu avukatın, aldığı parayı kullanarak iki yıl boyunca dava açmadığını öğrenen Metin Yılmaz, Avukat H.K'nın başka bir avukat üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla şok oldu. Yılmaz, 2013 yılında 14 bin TL tazminat almak amacıyla Avukat H.K'ya başvurmuştu. Avukat, davanın açılması için Yılmaz'dan başlangıçta 1.000 TL talep etti. Yılmaz, ilk olarak 500 TL ödedi, ancak avukattan bir süre ses çıkmayınca şüphelenmeye başladı. Avukat H.K'nın dosya numarasını vermemesi üzerine Yılmaz, avukatın dava açmadığını öğrendi ve başka bir avukat aracılığıyla yeni bir dava açmaya çalıştı. Ancak zaman aşımına uğradığını öğrenince büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.
Yılmaz, Avukat H.K'nın Konya Barosu'na kayıtlı olduğunu, İzmir'de başka bir avukat üzerinden ofis açtığını belirtti. Aynı zamanda, dolandırıcılığa maruz kalan başka kişilerle de görüştüğünü ifade etti. Yılmaz, “Bu avukatın İzmir Barosu'na kayıtlı olmadığı, Konya Barosu'na kayıtlı olduğu vekaletnamemde yazıyor. Diğer avukatlar üzerinden burada iş yapmaya çalışması etik değil," dedi.
Eski işyerinden alacağı olan 14 bin TL'yi kaybettiğini, bunun kendisini maddi ve manevi olarak mağdur ettiğini belirten Yılmaz, "Avukatın böyle bir şey yapabileceğini düşünmemiştim. Artık kime güveneceğiz?" şeklinde konuştu.
Yılmaz, Avukat H.K'nın kendisinden helallik istediğini, ancak kendisinin mağdur olduğunu ve bu durumu yetkililere bildirdiğini ifade etti. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, farklı illerde avukatların büro açmasının mümkün olmadığını vurguladı. Özcan, bu tür etik dışı davranışların Baro'ya şikayet edilmesi durumunda gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti.
Kaynak: Mersin Haber + IHA