İzmir'de CHP İddialı: 13-14 Milletvekili Çıkaracağız

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, seçim sonuçlarını değerlendirirken İzmir’in Türkiye genelinde en başarılı il olduğunu vurguladı.

İzmir'de CHP İddialı: 13-14 Milletvekili Çıkaracağız
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, seçim sonuçlarını değerlendirirken İzmir’in Türkiye genelinde en başarılı il olduğunu vurguladı.
Google News'te Abone Ol

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarını İzmirli adaylarla birlikte parti il binasında takip eden CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre, İzmir'den 13-14 milletvekili çıkaracaklarına inandığını belirtti. Serter, “İzmir olarak oylarımız çok verimli görünüyor. Karşıyaka, Buca, Konak ve büyük ilçelerden gelen oylarla oranımızı yüzde 50’lere çekeceğiz. İzmir’i 13 milletvekili ile temsil edeceğimize inanıyorum" dedi.



13 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYORUZ

Serter, mevcut sonuçlara göre 1. Bölge’den 6, 2. Bölge’den ise 7 milletvekili çıkarabileceklerini ifade etti. “Benim beklentim 14’e çıkacağız. Büyük ihtimalle birkaç saat sonra netleşir” diyen Serter, seçimlere yüksek katılım olduğunu vurguladı. Ayrıca, AK Parti'nin İzmir'de yüzde 10-12 oy kaybettiğini ve bu oyların çoğunun MHP ve HDP’ye gittiğini söyledi. Serter, CHP'nin de yüzde 3 civarında oy aldığını belirtti.



TEK KAZANAN HDP OLDU

Sonuçların hiçbir parti için başarılı olmadığını kaydeden Serter, sadece HDP’nin kazançlı göründüğünü ifade etti. “Bu sonuçlara göre yalnızca HDP kazançlı. Biz oy oranımızı koruduk. İzmir Türkiye’de tek başarı il olarak öne çıkıyor. Bir dahaki seçimlerde tüm illerin İzmir’e benzemesini temenni ediyoruz” dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin