İzmir'de Gümüşçü Hasan Çınar'ı Öldüren Sanığa Müebbet Hapis Cezası Verildi

İzmir'de gümüşçü Hasan Çınar'ın öldürülmesiyle ilgili davada sanık B.T., kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olay, 8 Temmuz 2024'te Buca'da yaşandı ve sanığın kız arkadaşı tanık olarak dinlendi. Mahkeme, sanığın eylemini değerlendirerek ceza verdi.

İzmir'de Gümüşçü Hasan Çınar'ı Öldüren Sanığa Müebbet Hapis Cezası Verildi

İzmir'in Buca ilçesinde 8 Temmuz 2024 tarihinde meydana gelen olayda, gümüşçü esnafı Hasan Çınar (45), B.T. (30) tarafından pompalı tüfekle vurularak ağır yaralanmış ve hastanede hayatını kaybetmiştir. Olay sonrası B.T., kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalanmıştır. Mahkeme, B.T.'nin eylemini kasten öldürme suçunu oluşturacak şekilde değerlendirmiş ve müebbet hapis cezasına hükmetmiştir.

Davada, maktulün avukatı Kenan Demirezen, sanığın kız arkadaşının tanıklığını da dikkate alarak, sarkıntılık iddialarının asılsız olduğunu vurgulamıştır. Tanık ifadesinde, sanığın kız arkadaşına yönelik herhangi bir olumsuz davranışta bulunmadığını belirtmiştir. Öte yandan, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu yönünde adli tıp raporu da sunulmuştur. Bu durum, sanığın uyuşturucu bağımlılığına dair iddiaları çürütmüştür.

İzmir 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın beşinci duruşmasında, sanığa hiçbir indirim uygulanmadan müebbet hapis cezası verilmesi, maktulün ailesinin adalet arayışını güçlendirmiştir. Aile, benzer eylemlerin de aynı şekilde cezalandırılmasını talep etmektedir. Dava süreci, istinaf mahkemesinde devam edecektir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin