Orçun Olgaç, 2023 yılı itibarıyla yalnızca 5 milyon lira sermaye ile kurulan Olgaç Tarım Ürünleri’ne TARİŞ Pamuk Birliği tarafından 57 milyon lira avans ödendiğini belirtti. Şirketin iflas etmesi üzerine konu yargıya taşındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, inceleme için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden bir muhakkik atadı. Olgaç, 3 Ekim tarihli dilekçesinde, elden nakit para teslim alındığını ve yaklaşık 25 milyon liranın 20 milyonluk kısmının üst düzey bir bürokrat tarafından şahsen alındığını öne sürdü. Dilekçede, "Paralar yüksek meblağlarda olduğu için banka şubesi birkaç gün içinde hazırlıyor, bürokrat o gün işletmeye gelerek nakit olarak alıyordu" ifadeleri yer aldı.
Baskı ve İcra Takibi İddiaları
Şikayet dilekçesinde, baskı yoluyla senet imzalatıldığı, bu belgelerle icra takibi başlatıldığı ve işletmenin deposundaki yaklaşık 500 bin kilo pamuk çekirdeğine yasal süreç olmaksızın el konulduğu iddiaları da yer aldı. TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Faruk Aydın'ın soruşturmayla ilgili açıklama yapmaması ise kamuoyunda tepki topladı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, banka dekontları, WhatsApp yazışmaları ve HTS kayıtlarını incelemeye aldı. Söz konusu TARİŞ yönetici ve bürokratları hakkında "zimmet" suçlamasıyla başlatılan soruşturma devam ediyor.
İzmir'de TARİŞ Pamuk Birliği'nde Zimmet İddiaları Büyüyor
TARİŞ Pamuk Birliği'nde 57 milyon lira avans ödemesi yapıldığı öne sürülen Orçun Olgaç, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruda bazı yöneticilerin kendisinden nakit para aldığını ve baskı ile senet imzalattığını iddia etti.