Kabine Toplantısının Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçti.

28 Kasım 2022 Pazartesi, 20:02
G: 28.11.2022 - 20:39
Kabine Toplantısının Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı. Toplantısın ardından alınan kararları duyurmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçti.
İstanbul İstiklal Caddesindeki terör saldırısıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Ülkemizin ve İstanbul'umuzun sembol yerlerinden İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kişi yakalandı. Biz bu tür saldırılarla verilen mesajları anlıyor, cevabını da sahada veriyoruz." dedi.
Düzce depremini de gündemine alan Erdoğan ağır hasarlı tespit edilen 457 konut olduğunu ve bu konutların yerine TOKİ tarafından yenilerinin inşa edileceğini bildirdi.
Pençe Kilit Harekatında hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet diliyen Erdoğan Harekat hakkında da açıklamada bulundu. "Biz vatan topraklarını ve insanlarımızın güvenliğini düşünerek adım atarken kimseye hesap vermeyiz" dedi.
"Hiçbir yere öldürmek yıkmak yok etmek için gitmedik gitmeyiz sadece yaşatmak ihya etmek inşa etmek için varız" diyen Erdoğan sayısız insanın bu hakikatin şahidi olduğunu söyledi. Hiç kimse türkiyenin adaletli politikalarından rahatsız olmasın ifadelerine yer verdi.
Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili ise Erdoğan, "Hazırlıkları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülen kamudaki sözleşmeli personelin Sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Sözleşmelilerin kadroya geçmelerinde 3 yıl bu statüde çalışma şartı aranacaktır. 1 yıl da aday memur olma şartı aranacaktır. 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir. 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyenlerin şartları devam edecektir. Kadroya geçen personel, kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık sürenin ardından kavuşacaktır. Kamu çalışanlarının önemli bir sorununu daha çözerek sözleşmeli kadro statüsünü daha adil bir hale getirmeyi hedefliyoruz.520 bin sözleşmeli personelin 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor " dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor