Kaçak botu battı 15 kişi kurtarıldı, 15 kayıp var

AYDIN - Aydın’ın Kuşadası ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan bot battı

Kaçak botu battı 15 kişi kurtarıldı, 15 kayıp var
AYDIN - Aydın’ın Kuşadası ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan bot battı

AYDIN - Aydın’ın Kuşadası ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan bot battı. İçinde 30 kişi bulunan bottaki 15 kaçak göçmen kurtarılırken, 15 kaçak göçmenin ise kayıp olduğunu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası açıklarında avlanan bir balıkçı teknesi, su üzerindeki kaçak göçmenleri görünce durumu Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirdi. İhbar sonrası olay yerine giden Sahil Güvenlik ekipleri aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu, anne ve 2 yaşında çocuğun da bulunduğu 15 kaçak göçmeni boğulmadan kurtardı.

Anne ve çocuğu hastaneye kaldırılırken, batan botta 30 kişi olduklarını söylemesi üzerine kayıp 15 kişi için havadan ve karadan arama kurtarma çalışması başlatıldı. CİHAN

Kaynak: Mersin Haber

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin