Kadınlara Hamur Yoğurma Makinası! Mersin Erdemli Belediyesi Kırsalda Bulunan, 41 Mahalle İçin Hamur Yoğurma Makinası Aldı

Torosların zirvesinde bulunan, emeğin ve fedakârlığın simgesi kadınların ekmek mesaisi kolaylaşıyor, yüzleri gülüyor.

24 Haziran 2021 Perşembe, 13:21
Kadınlara Hamur Yoğurma Makinası! Mersin Erdemli Belediyesi Kırsalda Bulunan, 41 Mahalle İçin Hamur Yoğurma Makinası Aldı
-

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu alınan makinaları teslim etti, ilk hamur yoğuruldu.
Yörüklere has ekmeğin yapımını kolaylaştırmak, kadınlara kolaylık sağlamak amacıyla Erdemli Belediye ekipleri kolları sıvadı. Kadınlardan alınan geri dönüşümler sonucunda hamur yoğurma makinaları temin edildi. İlk hamurun açıldığı Şahna, Üzümlü ve Sinap mahallelerinden kadınların mutluluğu görülmeye değerdi.
Kırsal mahallelerde yaşayan ve kendi ekmeklerini kendileri yapan kadınların hayatını kolaylaştırmak için gayret ettiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Şahna Mahallemizdeyiz. Devlet olarak, Belediye olarak köylülerimize borcumuzu ödemeye gayret ediyoruz. Çünkü bu ülkenin kuruluşundan bu güne kadar kan veren can veren bizim köylülerimiz, bizim insanlarımız. Özellikle, pandemi döneminde üreterek ülkeyi doyuran, hatta ürettikleri ürünleri yurt dışına ihraç eden, ülke ekonomisine aile bütçesine katkıda bulunan insanlarımız arasındayız. Tabi insanlarımız sürekli çalışıyorlar. Tabi kendi işlerini de kendileri yapıyorlar. İnsanlarımızın burada ekmek ihtiyacı olduğu muhakkak. Tabi her köyde fırınımız yok. Burada kadınlarımız hem tarlada çalışıyorlar. Hem de ev işlerini birlikte yapıyorlar. Kadınlarımızı bir nebze rahatlatmak adına, onların ailelerini doyurmaları için ekmek yapmaları gerektiğini biliyor, tabi burada en büyük faktör hamur yoğurması olduğu için burada biz bütün köylerimize hamur yoğurması makinası armağan edeceğiz. Köylülerimizle birlikte, bunun mutluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“Erkekler Kadınlar Kadar Mutlu”
Hamur yoğruma makinası ile kadınlar kadar erkeklerinde mutlu olduğunu ifade eden Şahna Mahalle Muhtarı Cumali Toker, “ Başkanımız her zaman yanımızda olduğu gibi başkanımız bu günde yanımızda. Bize hamur yoğurma makinası hediye etti. Hamur yoğurma makinası, annelerimizin ablalarımızın bacılarımızın işlerini bir nebzede olsa kolaylaştıracak. Başkanımıza bu getirmiş olduğu hediyeden dolayı çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan çalışmadan köylü kadınlar kadar erkeklerde mutlu. Mutluluğunu ifade eden bir vatandaş, “ kadınlarımız için çok kolaylık oldu ama biz erkeklere de çok kolaylık oldu. En azından kadınlar bizim başımızı ağrıtmayacak. Ben hamur yoğururken sen oturdun demeyecek. Sağ olsun başkanımıza bu hizmeti bize verdi ”diye konuştu.

“Kadınlar Durumdan Memnun”
Bin bir zahmet yaptıkları ekmek açma işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden kadınların mutlulukları ise gözlerinden okunuyordu. Mutluluğunu ifade eden bir yaşlı teyze, “Sayın başkanımızdan Allah kendinden razı olsun. Zorlanıyorduk hamur yoğururken, şimdi daha kolay ” diye konuştu.
Diğer bir kadın ise” Bizim köylülerimiz bağda, bahçede çalışan bayan, ezilen bayan, yorulan bayan. Yorgun geldiği zaman hamurunu yoğuramayanlar var. Ama bu makine ile gediği zaman ununu, suyunu, tuzunu döker hamurunu yoğurur ekmeğini açar” diye konuştu.
Ekmek yaparken en zorunun hamur yoğurması olduğunu ifade eden bir diğer kadın ise” En zoru ne? En zoru yoğurması. Bir de Allah razı olsun iyi oldu” diye konuştu.
Öte yandan ekipler hamur yoğruma makinalarının dağıtımına devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”