Kadir Has Üniversitesi Proje Fabrikasına Dönüştü

PROJELERDE GÖREV ALACAK ÖĞRENCİLER AYDA 3.750 TL GELİR ELDE EDECEK

02 Ağustos 2018 Perşembe, 09:51
Kadir Has Üniversitesi Proje Fabrikasına Dönüştü
-

Kadir Has Üniversitesi ürettiği projeler ile her sektöre katkı sağlıyor. Türkiye ve dünyanın farklı noktalarındaki Ar-Ge kuruluşlarıyla etkileşimde olan Kadir Has Üniversitesi Ar-Ge Kaynakları Direktörlüğü Nisan ayından bu yana akademisyenlerin hazırladığı 160 projeyi ilgili mali fon kuruluşlarına sunmaya başladı.
Bu yıl Nisan ayı içerisinde kurulan Kadir Has Üniversitesi Ar-Ge Kaynakları Direktörlüğü, her türlü araştırma kaynaklarını tek çatı altında toplanmasını amaçlıyor. Üniversite bünyesindeki akademisyenler tarafından hazırlanan ve lisans ve lisansüstü öğrencilerin de katılımlarıyla gerçekleştirilecek projeler, TÜBİTAK başta olmak üzere dünyanın farklı noktalarından birçok kurum ve kuruluş ile ortak bir zeminde yürütülüyor.
TÜBİTAK’a sunulan 13 güdümlü projenin sonuçları eylül ayında açıklanacak. Bu sayı ile, bir çağrı döneminde, güdümlü proje alanında bir üniversite tarafından TÜBİTAK’a sunulan proje sayısında bir rekor kırılmış oldu. Kadir Has Üniversitesi 87 yeni projeyi daha TÜBİTAK’a göndermeye hazırlanıyor.
9 kişiden oluşan Kadir Has Üniversitesi Ar-Ge Direktörlüğü’nün görevi akademisyenlerin proje geliştirmesine katkı sunmak, kaynaklardan haberdar etmek, projelerin fonlanmasının ardından projenin yürütülmesi sırasında akademisyenlerin üzerindeki bürokratik işleri alarak araştırmalarına odaklanmalarını sağlamak. Ekibin yılsonuna kadar 30 kişiye tamamlanması planlanıyor. Direktörlük Avrupa Birliği ülkelerinden Ortadoğu’ya kadar fonları ve projeleri güncel olarak takip ediyor.
Fonlanan projelerde en az 2 lisansüstü ve 1 lisans öğrencisi görev alacak. Bir eğitim yılında 150 öğrencinin projelerde görev alması ve her yüksek lisans öğrencisine 2.250 TL’si TÜBİTAK ve 1.500 TL’si Kadir Has Üniversitesi tarafından olmak üzere ayda 3.750 TL, doktora öğrencisine ise benzer şekilde 4000 TL kazanç imkânı yaratılması hedefleniyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”