Kağıthane'de Düzenlenen Cirit Şöleni'nde Kadın Ciritçiler Öne Çıktı

Kağıthane'de gerçekleştirilen Cirit Şöleni'nde kadın ciritçiler, erkek rakipleriyle kıyasıya bir mücadeleye girerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Kağıthane'de Düzenlenen Cirit Şöleni'nde Kadın Ciritçiler Öne Çıktı
Kağıthane'de gerçekleştirilen Cirit Şöleni'nde kadın ciritçiler, erkek rakipleriyle kıyasıya bir mücadeleye girerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Google News'te Abone Ol

Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Cirit Şöleni, her yıl Sadabat Yaz Etkinlikleri kapsamında gerçekleştiriliyor. Bu yıl Hasbahçe Cirit Sahası'nda düzenlenen etkinliğe, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Geleneksel Sporun Yaşatılması
Cirit, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan bir ata sporu olarak Kağıthane'de yaşatılmaya devam ediyor. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yarışmaların başlangıcını yapmak üzere atına binerek açılış yürüyüşünü gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte cirit oyununu izleme fırsatı buldu.


Kadın Ciritçilerin Performansı
Etkinlikte toplamda 50 ciritçi, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Kadın ciritçiler, sergiledikleri performansla izleyenleri etkiledi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yarışmacılar, izleyicilere göz alıcı bir gösteri sundu. Başkan Fazlı Kılıç, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Geleneksel sporlarımızı yapıyoruz ve modern sporları gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki hafta güreş etkinliğimize herkesi davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin