Kahramanmaraş Aksu Çayı'nda Fabrika Atıkları Çevreye Zarar Veriyor

Kahramanmaraş'ta Aksu Çayı, fabrika atıkları nedeniyle yıllardır kirlilik sorunu yaşıyor. Mahalle sakinleri, suyun sağlıklarına zarar verdiğini ve çocukların hastalıklara maruz kaldığını belirtiyor. Vatandaşlar, duruma acil çözüm talep ediyor.

Kahramanmaraş Aksu Çayı'nda Fabrika Atıkları Çevreye Zarar Veriyor

Kahramanmaraş'ın Osmanbey Mahallesi'nde yaşayan gençlerden Muhammed Hasan Köse, Aksu Çayı'ndaki kirlilikten duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Burada yıllardır koku var ve çocuklar bu nedenle top oynamaktan korkuyor" dedi. Diğer mahalle sakinlerinden İbrahim Simsar ise, suyun 30 yıl önceki temizliğine vurgu yaparak, "O zamanlar burada balık tutardık, şimdi ise suyu içmek bir yana, bunun ne olduğunu anlatmakta zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

Yakup Taşcı da, çocukların bu kirli suyla ilgili sağlık sorunları yaşadığını belirterek, "Artık buna su diyemiyoruz, zehir diyoruz" ifadelerini kullandı. Mahalle sakinleri, devlet yetkililerinden duruma acil müdahale edilmesini talep ediyor. Çevre kirliliği nedeniyle artan sağlık sorunları, mahallede büyük bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin