Kahramanmaraş Merkezli Depremler Sonrasında Ülkemiz Yaralarını Hızla Sarmaya Devam Ediyor

Mersin üniversitesinde de ülkemizin bütün kurumları gibi depremzedeler için tüm imkanlar seferber edildi

15 Şubat 2023 Çarşamba, 11:09
Kahramanmaraş Merkezli Depremler Sonrasında Ülkemiz Yaralarını Hızla Sarmaya Devam Ediyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Üniversite, depremden etkilenen vatandaşlar için Hatay’a iki, Osmaniye’ye bir adet olmak üzere üç yardım tırını bölgeye gönderirken, deprem bölgesinde ikamet eden Üniversite öğrencilerinden Mersin'e ulaşmış olanların barınma, beslenme, kıyafet vb. tüm ihtiyaçlarını da karşıladı. Gönüllü personel ve öğrencilerden oluşan ekibin 10’u Hatay’da, ikisi de Osmaniye’de arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. Doğal Afet Arama Kurtarma Topluluğu ile Korumalı Futbol Topluluğu üyesi olan 16 öğrenci ise Osmaniye’de arama kurtarma faaliyetlerine katıldı.
Depremin yaşandığı günden itibaren MEÜ merkezi yemekhanesi 24 saat açık hale getirilerek, depremzedelere ücretsiz çorba, simit, çay ve döner dağıtımı gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra MEÜ Onkoloji Hastanesi’nin yanında yer alan 20 odalı misafirhane ile kırk odalı konuk ev depremzedeler ve yakınları için tahsis edildi. Bu yerlerde depremzedelere hizmet veren sağlık personeline de ücretsiz hizmet verilmeye devam ediliyor.
Üniversite Hastanesi önüne kurulan çadırın içerisine ısıtıcılar yerleştirilerek, hasta yakınlarının bekleyebilmesi için bir alan oluşturulurken; hastane merkez ve acil kafeteryalarında depremzedelere ücretsiz çorba, döner, kavurma ve pilav dağıtımı gerçekleştirildi. Deprem bölgelerinden gelen yaralılara yer açmak amacıyla, hastanede yataklı servislerde ve yoğun bakımda taburcu edilebilecek durumdaki hastalar taburcu edildi.
Deprem bölgelerindeki öğrenciler de unutulmadı. Bu bölgelerde ikamet eden öğrenciler ÖİBS üzerinden tespit edilirken, öğrencilere ulaşılarak eğitim ve öğretime yönelik danışmanlık hizmetinin yanı sıra, barınma sorunları var ise Mersin’de bu sorunun giderilmesi için gerekli çalışmalar yapıldı. Mersin Valiliği ve Kredi Yurtlar Kurumu ile koordineli bir şekilde deprem bölgesinden gelen yaralı ve yakınlarına kampüs içerisinde yer alan Kırkkaşık Kız Yurdu tahsis edildi.
Depremzedelerin psiko-sosyal destek almalarını da sağlayan Üniversitede; Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Fevziye Toros ve Doç. Dr. Gülen Güler Aksu tarafından depremden etkilenen ve Mersin'e getirilen çocuk ve ergenlere yönelik “Afet ve Travma Polikliniği” de hizmete açıldı. Bunun yanı sıra, Üniversite İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda kız ve erkek öğrenci yurduna yerleştirilen depremzedelere psikolojik anlamda destek olmak amacıyla bizzat konakladıkları yerde hizmet verilmeye devam ediyor.
Depremzedeler için bir diğer önemli konu olan kan bağışında ise MEÜ ilk andan itibaren alarma geçti. Üniversite Hastanesi girişinde yer alan Kan Bağış Birimi’nde iki gün içerisinde 300 ünite kan bağışı gerçekleştirildi. AFAD ve Kızılay bünyesinde oluşturulan yardım kampanyaları ise personel ve öğrencilerin katılımının sağlanması için sosyal medya hesaplarından duyuruldu.
Depremzede vatandaşlar, kendilerinin barınma, kıyafet, beslenme vb. diğer tüm ihtiyaçları konusunda yanlarında olan Üniversite ve Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar’a teşekkürlerini iletti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti