Kahramanmaraş Merkezli On İlde Meydana Gelen 7.7 ve 7.6 Şiddetindeki İki Büyük Depremin Yaralarını Sarmak İçin Erdemli Halkı Erdemi Belediyesi İle Omuz Omuza Yardıma Koştu

Erdemli Belediyesi yaklaşık bin personelin tamamı, beş yüzü gönüllü genç olmak üzere binlerce Erdemlili ile birlikte yardım için seferber oldu.

25 Şubat 2023 Cumartesi, 19:17
Kahramanmaraş Merkezli On İlde Meydana Gelen 7.7 ve 7.6 Şiddetindeki İki Büyük Depremin Yaralarını Sarmak İçin Erdemli Halkı Erdemi Belediyesi İle Omuz Omuza Yardıma Koştu
-

6 Şubat sabah saat 04:17’de meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş depremi Mersin Erdemli’de de şiddetli hissedildi. Diğer illerde olduğu gibi Erdemli ’deki vatandaşlar panikle sokağa çıktı. Erdemli Belediyesi depremin akabinde vatandaşları güvenli toplanma alanlarına sevk etti. Toplanma alanlarına gelen vatandaşlara sıcak çorba, yiyecek, kahvaltılık, içecek vb. ikramlarında bulundu.
Depremin meydana geldiği günün sabahında bölgeden gelen haberlerin ardından 33 kişilik Erdemli Belediyesi arama kurtarma ekibi Hatay’ın Belen ilçesine görevlendirildi. Hatay Belen’e giren ilk arama kurtarma ekipleri Erdemli Belediyesi’nin ekipleri oldu. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun çağrısıyla Erdemli’de yardım kampanyası başladı.
“Erdemli’den Bölgeye 250 Kamyon Yardım”
Günün ilk ışıkları ile Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun çağrısıyla başlatılan yardım kampanyasının merkezi Erdemli Belediyesi Turizm Karşılama Merkezi (ETKAM) oldu. Çağrıya ses veren binlerce Erdemli halkı ETKAM’a akın etti. İlk etapta deprem bölgelerinde ihtiyaç olan, battaniye, mont, soba ve temel yaşam malzemeleri kamyonlara yüklendi. Kamyonlara yüklenen yardımlar deprem bölgesindeki vatandaşlara bir bir teslim edildi, dağıtıldı. Belediye personelleri ve binlerce gönüllü gece gündüz demeden koordinasyon merkezinde çalışarak on ile her gün aralıksız yardım gönderdi.
Erdemli Belediyesi AFAD ile koordineli bir şekilde yürüttüğü yardım kampanyası kapsamında 250 kamyon yiyecek, içecek ve yaşam malzemelerinden oluşan yardımları bölgede tek tek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
“Erdemliler Bölgeden Tahliye Edildi”
Deprem bölgesinden Erdemli’ye gelme imkânı olmayan Erdemlilerin yardımına ise Erdemli Belediyesi koştu. Bölgeye sevk edilen Erdemli Belediye personeli, vatandaşları olduğu yerden alarak, Erdemli’de ailelerine kavuşturdu. Yürütülen çalışma kapsamında 235 vatandaşımız depremden etkilenen illerden, güvenli bir şekilde Erdemli’ye getirildi.
“52 Adet İş Makinesi Deprem Bölgesi’ne Gönderildi”
Depremin ilk günü yaklaşık bin kişilik ekibi ve binlerce gönüllü Erdemli halkı ile deprem bölgesine yardıma koşan Erdemli Belediyesi koordinasyonunda, 37 adet ekskavatör iş makinası, 6 adet damperli kamyon, 3 adet mini ekskavatör, 2 adet vinç, 1 adet beko loder, 1 adet otobüs, 3 adet konteyner ev, 2 adet seyyar WC deprem bölgelerine ulaştırıldı. Erdemli Belediyesi’ne ait diğer transit, pickup, otomobil vb. araçların ise tamamı depremde vatandaşların hizmetine sunuldu.
“42 Bin Ekmek Deprem Bölgesi’ne Gönderildi”
İlk olarak deprem bölgesinde acil ihtiyaçların iletilmesine yoğunlaşan Erdemli Belediyesi, halkın büyük desteği ile temel gıda malzemeleri başta olmak üzere ihtiyaç olan yaşam malzemelerini bölgeye hızlı ve güvenli bir şekilde sevk etti. Bu kapsamda, 250 kamyon gıda ve yaşam malzemesi, 42 bin ekmek, 10 kamyon odun ve yakacak malzemesi gönderdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı