Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle makamını Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Halil Sami’ye devretti. Minik Halil, Başkan Toptaş ile birlikte öğretmenleriyle sohbet etti ve belediye hizmetleri hakkında temsili talimatlar vererek çocukların gözünden bir yönetim anlayışını sergiledi.
Başkan Toptaş, Halil Sami’nin talimatlarını dikkatle dinleyerek, özellikle halı saha talebini not alıp gerekli adımların atılacağını ifade etti. Ayrıca, 23 Nisan’da doğan minik başkan Halil Sami için sürpriz bir doğum günü kutlaması düzenlendi. Pastanın kesilmesi, programın en anlamlı anlarından biri oldu.
Öte yandan, geçtiğimiz günlerde yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden etkileyen okul saldırısı nedeniyle etkinlik bu yıl daha sade bir biçimde gerçekleştirildi. Katılımcıların yüzlerinde görülen burukluk dikkat çekti. Programda konuşan Başkan Hanifi Toptaş, 23 Nisan’ın önemine değinerek, yaşanan üzücü olayın etkilerini vurguladı. "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın kıymetinin en güçlü göstergesidir. Bu anlamlı geleneği yaşatmak için bu yıl içimizde derin bir hüzünle etkinlik düzenliyoruz. Geçtiğimiz günlerde yaşanan menfur saldırı hepimizi yaraladı. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Bugün koltuğumuzu çocuklarımıza emanet ederken, onların güvenliği için sorumluluğumuzun farkındayız" ifadelerini kullandı.
Toptaş, Halil Sami’nin verdiği talimatların, çocukların beklentilerini ve hayallerini yansıttığını belirterek, Onikişubat Belediyesi olarak çocukların daha güvenli, mutlu ve umut dolu bir geleceğe kavuşmaları için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, yaşanan acıların bir daha tekrarlanmamasını temenni etti.
Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
