Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen yaz okulunda, çocukların hem akademik hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler planlandı. Yaz okuluna katılım için başvurular 5 Haziran'da sona erdi ve programa büyük ilgi gösterildi. Onikişubat’ın 42 ayrı mahallesinden yapılan başvurular, kayıt sürecinin ardından elektronik ortamda gerçekleştirilen kura ile sonuçlandırıldı.
Öğle grubunda 60 asil ve 60 yedek öğrencinin belirlendiği kura çekiminde, sabah grubuna 60 kişilik kontenjan için 57 başvuru yapıldığı için kura uygulanmasına gerek kalmadı. Şehit yakınları ise kura uygulamasına dahil edilmedi. Başvuru yapan ailelere teşekkür eden Onikişubat Belediyesi yetkilileri, yaz okuluna katılacak çocuklara başarı dileklerinde bulundu.
Beş hafta sürecek eğitim programında çocuklar; jimnastik, müzik, akıl ve zekâ oyunları, lego, değerler eğitimi, yabancı dil, nezaket kuralları, dikkat ve görsel algı çalışmaları gibi toplam 17 farklı etkinlik ile yaz tatillerini verimli bir şekilde değerlendirecek. Ayrıca, takım çalışmasına dayalı sosyal etkinlikler ile çocukların iletişim becerileri ve özgüvenleri desteklenecek.
Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi Müdürü Hasan Hüseyin Çetinay, yaz okulunun açılışında yaptığı açıklamada, "4-6 yaş grubumuzun yaz okulu açılışını eğlenceli bir şekilde gerçekleştirdik. Yaklaşık 42 mahalleden başvuru aldık ve öğrencilerimizi kura ile belirledik. 60 sabah ve 60 öğle grubu olmak üzere toplam 120 çocuğumuzla beş haftalık bir yaz okulu planladık. Burada çocuklarımız, değerler eğitiminden yabancı dile, beden eğitiminden kodlama eğitimlerine kadar birçok konuda eğitim alacaklar" dedi.