Kahramanmaraş Onikişubat'ta Yaşanan Sağanak Yağmur Sonrası Su Baskınları ve Taşkınlar Oluştu

Kahramanmaraş'ta etkili olan sağanak yağışlar, şehir merkezi ile kırsal alanlarda su baskınları ve taşkınlara neden oldu.

Kahramanmaraş Onikişubat'ta Yaşanan Sağanak Yağmur Sonrası Su Baskınları ve Taşkınlar Oluştu
Kahramanmaraş'ta etkili olan sağanak yağışlar, şehir merkezi ile kırsal alanlarda su baskınları ve taşkınlara neden oldu.
Google News'te Abone Ol

Kahramanmaraş genelinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışlar, birçok bölgede su seviyelerinin yükselmesine yol açtı. Onikişubat ilçesine bağlı Tekir ve Suçatı bölgelerinde derelerde su seviyesi yükselirken, Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü tarafından 2015-2016 yıllarında ıslah edilen Deliçay Deresi, bu yağışlar sırasında taşkınları önleyerek önemli bir rol üstlendi. Daha önce çiftçilerin arazilerine zarar veren dere, yapılan ıslah çalışmaları sayesinde kontrollü bir şekilde akarak suları Sır Barajı havzasına yönlendirdi. Son iki gündeki yağışlarla birlikte Deliçay’ın su debisi belirgin bir şekilde artmış durumda.

Onikişubat ilçesinde yer alan Suçatı Mahallesi Fırnız Vadisi'ndeki yazlık restoranlar, yoğun yağışlar sonucu sel sularından etkilenerek maddi hasar gördü. Sel sularının etkisiyle kamelya ve ahşap çardaklar yerlerinden sökülerek Suçatı Baraj göletine kadar sürüklendi. İşletmelerde meydana gelen hasarın boyutu henüz netlik kazanmadı.

Ekinözü ilçesinde de sağanak yağış etkisini gösterdi. İlçeye bağlı Kabaktepe, Yeniköy ve Çay mahallelerini birbirine bağlayan yol, taşkın suları nedeniyle kapandı. Bu bölgede, ekiplerin yol açma ve temizlik çalışmaları başlatması bekleniyor.

Pazarcık ilçesindeki bazı mahallelerde ise yoğun yağışlar sebebiyle yollarda su birikintileri meydana geldi. Sürücüler, zaman zaman ilerlemekte zorlanırken, belediye ekipleri su tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde de sağanak yağışların etkisi devam ediyor. Kent genelinde metrekareye düşen yağış miktarları dikkat çekti. En fazla yağış, 126,4 milimetre ile Andırın'da ölçülürken, Onikişubat'taki Tekir 91,6 milimetre, Andırın'daki Yeşilova 79,8 milimetre, Afşin'deki Türkçayırı 78,7 milimetre, Andırın'daki Kaleboynu 59,8 milimetre, Çağlayancerit 59,1 milimetre, Onikişubat'taki Çamlıbel 58,7 milimetre, Göksun 56,5 milimetre, Onikişubat 46,3 milimetre, Türkoğlu'ndaki Çakıroğlu 41,4 milimetre ve Dulkadiroğlu 39,6 milimetre yağış aldı.

Yağışların etkili olduğu bölgelerde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin temizlik ve yol açma çalışmalarına başladığı öğrenildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin