Kahramanmaraş'ta Canlı Hayvan Pazarı Yeniden Açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şap hastalığı nedeniyle kapatılan canlı hayvan pazarının açıldığını duyurdu. Hayvan pazarı, aşılama uygulamalarının ardından 13 Ekim 2025 tarihinde yeniden faaliyete başladı.

Kahramanmaraş'ta Canlı Hayvan Pazarı Yeniden Açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda, 2 Temmuz 2025 tarihinde geçici olarak kapatılan canlı hayvan pazarının yeniden açıldığını bildirdi. Ülke genelinde şap hastalığı nedeniyle uygulanan tedbirler kapsamında, hastalığın kontrol altına alınması ve aşılama çalışmalarının tamamlanmasının ardından canlı hayvan pazarları yeniden hizmet vermeye başladı.



Halk Sağlığı ve Hayvancılık İçin Önemli Adım

Kahramanmaraş'ta üretici ve besicilerin uzun süredir beklediği canlı hayvan pazarı, 13 Ekim 2025 tarihi itibarıyla yeniden hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, halk sağlığının korunması ve hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliği için gerekli tedbirlere titizlikle uyulduğu vurgulandı.

Açıklamada, aşılama uygulamalarının ardından şap hastalığı riskinin kontrol altına alındığı ve pazar alanında gerekli dezenfeksiyon ile temizlik çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Bu gelişmeyle birlikte, hayvancılık sektörünün canlanması ve besicilerin işlerine devam edebilmesi için önemli bir adım atılmış oldu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin