Kahramanmaraş'ta 6 Eylül 2024 tarihinde Küçük Sanayi Sitesi'nde meydana gelen olayda, 30 yaşındaki Mesut Kazancı, iş yerinin çalışanlarından su istemiştir. İşçiler hortumu gösterince, Kazancı'nın "Bardağınız yok mu?" şeklindeki yanıtı üzerine tartışma başlamış, Ahmet I. ve Erman N. tarafından sopayla saldırıya uğramıştır. Ağır yaralanan Kazancı, hastaneye kaldırılmış ancak kurtarılamamıştır. Olayla ilgili olarak Ahmet Irmalı (38), Erman N. (43), Abdullah H. (25), Veysel D. (39) ve Yusuf Ü. (38) hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, olaya dair görüntüleri silen Hacer D. (35) hakkında ise 'suç delillerini yok etme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istenmiştir.
Davanın son duruşmasına tutuklu sanık Ahmet Irmalı, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılmıştır. Mahkeme sırasında Mesut Kazancı’nın annesi Gül Kazancı, "Ben bir anne olarak çok üzgünüm, başka anneler ağlamasın. Adalet istiyorum, suçlular cezasını çeksin" şeklinde duygularını ifade etmiştir.
Kazancı’nın eşi Sena Kazancı da, "Suçluların en ağır cezayı çekmesini istiyorum, adalet istiyoruz" diyerek mağduriyetini dile getirmiştir.
Baba Ahmet Kazancı ise, "Bir kişi tutuklu, 4 kişi dışarıda. Benim oğlumun bebeğini yetim bıraktılar. Keşke oğlum o gün oraya gittiğinde onları orada görmeseydi. Bir bardak su bahane. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum" şeklinde konuşmuştur.
Tutuklu sanık Ahmet Irmalı ise mütalaaya karşı, "Ben bu olayı başından sonuna kadar tüm gerçekliği ile anlattım. Kendi halinde yaşayan biriydim, bir anda kendimi olayın içinde buldum" demiştir.
Sanık avukatları, müvekkillerinin beraatini talep ederken, mahkeme tutuklu sanık Ahmet Irmalı hakkında 18 yıl hapis cezası verirken, diğer sanıklara ise 4’er ay hapis cezası vermiştir.
Duruşma sonrası Mesut Kazancı'nın ailesi üzüntülerini dile getirmiştir. Anne Gül Kazancı, gözyaşları içinde "Ben oğlumun mezarına gidip, ona ahı yerde kalmadı diyecektim" ifadelerini kullanmıştır.
