Kahramanmaraş'taki Okul Saldırısı Üzerine Aile Bakanı Açıklama Yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş'taki okul saldırısının tüm bakanlıklarca takip edildiğini belirtti. Ayrıca, vatandaşlara psikososyal destek sunacaklarını ifade etti.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırısı Üzerine Aile Bakanı Açıklama Yaptı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş'taki okul saldırısının tüm bakanlıklarca takip edildiğini belirtti. Ayrıca, vatandaşlara psikososyal destek sunacaklarını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara'da düzenlenen ‘Modüler Aile Eğitim Programı’ tanıtım töreninde Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda meydana gelen saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Göktaş, saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan, olayın tüm yönleriyle titizlikle incelendiğini ve sürecin ilgili tüm bakanlıklar tarafından yakından takip edildiğini vurguladı. Ayrıca, bu süreçte ihtiyaç duyulan her türlü psikososyal destek ve rehberlik hizmeti ile vatandaşların yanlarında olacağını ifade etti.

Aile Eğitiminin Önemi

Göktaş, ebeveyn eğitiminin çocukların sağlıklı gelişimini destekleyen en etkili araçlardan biri olduğunu belirterek, aile eğitim programlarını politikalarının ana unsurlarından biri olarak konumlandırdıklarını dile getirdi. Eğitim programlarının güçlü aile yapısının oluşturulmasında önemli bir rol üstlendiğine inandıklarını ifade etti. Ayrıca, 2024-2028 dönemini kapsayan eylem planının aileyi merkeze alan ilk ulusal eylem planı olması bakımından önem taşıdığını aktardı.

Sosyal Medya Düzenlemeleri

Bakan Göktaş, sosyal hizmetleri ve eğitim içeriklerini somut ihtiyaçlara göre yeniden şekillendirdiklerini vurguladı. Suça sürüklenen çocuklar ve kadına yönelik şiddet alanlarında oluşturulan sosyal risk haritalarıyla sahada çalışmaların başlatıldığını belirtti. Ayrıca, dijital medya içeriklerinin aileler ve özellikle çocuklar için yeni risk alanları oluşturduğunu ifade ederek, 15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesini aileyi ve çocuğu koruyan politika yaklaşımının bir parçası olarak gördüklerini söyledi. Bu yeni düzenlemeyle sosyal ağ sağlayıcılara ve oyun platformlarına çocukların korunmasını esas alan yükümlülükler getirileceğini belirtti.

Modüler Aile Eğitim Programı

Modüler Aile Eğitim Programı’nın ailelerin farklı ihtiyaçlarına uygun bir eğitim modeli olduğunu belirten Göktaş, bu programın aile hayatında belirgin hale gelen yeni sorun alanlarını ele aldığını ifade etti. 2024 yılında 19 ilde pilot çalışmaların başlatıldığını ve bugüne kadar yaklaşık 30 bin anne-babaya ulaşıldığını söyledi. Eğitimlerin en fazla 30 kişilik gruplar halinde yapıldığını ve 9 ila 12 hafta süren bu programda etkinliklerle anne babaların öğrenmesini desteklediklerini aktardı. Eğitim sonrası önerilen ev içi uygulamalarla öğrenilen bilgilerin aile yaşamına aktarılmasını sağladıklarını belirtti. Ailelerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ve bu eğitim programını ‘Aile ve Nüfus 10 Yılı’ kapsamında 81 ilde yaygınlaştıracaklarını duyurdu.

Programa ayrıca Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi de katıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin