Kaldırımlar Yenileniyor, Ağaç Diplerine Kompozit Izgaralar Yerleştiriliyor

Büyükşehir, yol ve kaldırımlarını yenilediği caddeleri güzelleştiriyor.

08 Haziran 2021 Salı, 11:14
G: 08.06.2021 - 13:38
Kaldırımlar Yenileniyor, Ağaç Diplerine Kompozit Izgaralar Yerleştiriliyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve yenileme kapsamına aldığı caddelerde çalışmalarını sürdürüyor. Bir süredir devam eden yol ve kaldırım yenileme çalışmaları ile yıllardır deforme olmuş yol ve kaldırımlar standartlara uygun, daha estetik ve konforlu bir hale getiriliyor. Yenilenen kaldırımların estetik hale getirilmesi için de Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri devreye giriyor.
Büyükşehir ekiplerinin program dahilinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında yol ve kaldırımlar önce yenileniyor. Gerekli alt ve üst yapı işlemleri tamamlandıktan sonra caddelerin daha estetik ve güzel görünmesi için Park ve Bahçeler Dairesi çalışmalarına başlıyor.

Hem ağaç dipleri korunuyor hem estetik bir görüntü oluşuyor
Akdeniz ilçesinde bulunan ve bir süre önce yenileme çalışmalarının tamamlandığı Hastane Caddesi’nde Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, ağaç diplerine kompozit ızgaralar yerleştiriyor. Kompozit ağaç dibi ızgaraları hem ağaç köklerini insan kaynaklı atıklardan koruyor hem de daha estetik bir görüntü oluşturuyor.
Söz konusu caddede çalışmalarını tamamlayan ekipler daha sonra Fasih Kayabalı, Fatih, Cengiz Topel ve Çakmak Caddelerinde de aynı uygulamayı yapacak. Çalışmalar, yenilenen tüm caddelerde sürdürülecek.

“Amacımız daha estetik bir görüntü sağlamak”
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin, ekiplerin sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şahin, “Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri burada kaldırım ve asfalt çalışmalarını tamamladı. Park ve Bahçeler Dairesi olarak biz ağaç altı ızgaraları yerleştiriyoruz. Amacımız daha estetik bir görüntü sağlamak. Izgaraların içerisine doğal taşları yerleştiriyoruz. Kenarlarını komple betonla kapatıyoruz. Temizlik açısından daha kolay olacağını düşünüyoruz. Sigara izmaritleri atılmasın, yabancı ot çıkmasın diye kenarlarını harçlarla kapatıyoruz. Daha temiz, daha estetik görüntü kazandırmak için kompozit dediğimiz ağaç ızgaraları kullanıyoruz. Bu uygulamalarımızı kent içerisinde yeni yapılan kaldırımlarda devam ettireceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti