Kamp Alanı Değil Barınak

Mersin'de Orman arazisi içinde beş yıldızlı otel konforunda hizmet verecek barınak, kamp alanı görüntüsüyle takdir topluyor.

28 Nisan 2017 Cuma, 12:27
Kamp Alanı Değil Barınak
-

Halka Hizmet Hakk’a Hizmet sloganıyla yatırım ve çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Bozyazı’da inşa ettiği hayvan barınağı ile sahipsiz dostlara da el uzatıyor. Orman arazisi içinde beş yıldızlı otel konforunda hizmet verecek barınak, kamp alanı görüntüsüyle takdir topluyor.

Hayvan dostu Mersin yaratılıyor…

Bugüne kadar sayısız hayvanı tedavi ederek hayata döndüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz dostların daha güvenli bir ortamda, daha kaliteli bir hayat sürebilmesi için yapımına başladığı barınakların inşaatını da tüm hızıyla sürdürüyor. 

Başıboş kedi ve köpeklere sıcak bir yuva olan Gözne yolu üzerindeki Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ek olarak yeni bir barınak inşaatına daha başlayan Büyükşehir Belediyesi, özellikle kedi ve köpeklerin daha iyi, hastane ortamında ve daha geniş kapasiteli bir merkezde yaşamalarını sağlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda hayvanlar doğal yaşam ortamlarından uzaklaştırılmadan, kulübeleri ağaçlar arasında, gölgelik alanlarda kalacak şekilde ayarlanacak ve şeffaf yönetim anlayışı ile vatandaşlar tarafından sahiplenmeye ve ziyarete açık olacak.

Merkezde yürüttüğü ‘Hayvan Dostu Belediyecilik’ anlayışını taşraya da taşıyan Büyükşehir Belediyesi, ‘Bozyazı Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakımevi ve Serbest Dolaşım Alanı’ ile batı Mersin’deki hayvanlara da sahip çıkacak.

Kısa süre sonra tamamlanması planlanan ve 1 milyon 19 bin liralık sözleşme bedeli ile fark yaratacak bir projeyi sahipsiz hayvanların hizmetine sunacak olan Büyükşehir Belediyesi, kaba inşaatı tamamlanan proje ile 200 köpeğe sahip çıkacak.

Ormanlık arazi içinde bir kamp alanını andıran görüntüsüyle dikkat çeken projede, 11 adet çeşitli köpekler için padok, 1 adet kedi padoğu, hayvan mutfağı, işçi binası, mekanik oda, giriş kapısı ve idari bina olmak üzere 17 adet tek katlı bina yer alacak. Projede ayrıca ziyaretçilere de hizmet verebilmesi için çocuk oyun alanı ve kamelyalar da inşa edilecek.

Bozyazı’da kente yakışır görüntüsüyle 16 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu 825 metrekarelik kapalı alanın yer aldığı Bozyazı Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakımevi ve Serbest Dolaşım Alanı’nın kısa sürede tamamlanacağı belirtilirken, projenin hizmet vermeye başlamasıyla birlikte hayvan dostu bir kent yaratma hedefine önemli hizmetler sunacağı kaydedildi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti