Kamuya Açık Alanlar ve Okullarda İlaçlama Çalışmaları Gerçekleştiriliyor

Ekipler, zararlılara karşı ilaçlama çalışmalarını program dahilinde yılın 12 ayı boyunca sürdürüyor.

12 Mart 2020 Perşembe, 07:24
Kamuya Açık Alanlar ve Okullarda İlaçlama Çalışmaları Gerçekleştiriliyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, zararlılara karşı ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Program dahilinde 12 ay boyunca düzenli olarak yapılan çalışmalarda ekipler, Tarsus merkez, Çamlıyayla ve diğer bağlı mahallelerde çöp konteynerleri, park alanları, çocuk oyun bölgeleri, okullar, otluk alanlar, su birikintilerinin oluştuğu alanlar ve hayvan besiciliğinin yapıldığı bölgelerde pire, fare, karasinek, uçkun, larva ve diğer zararlılara karşı ilaçlama faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler salgın hastalıklara karşı da tedbirlerini arttırdı.


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Müdürlüğü’nde görev yapan ekipler, zararlılara karşı ilaçlama çalışmalarını program dahilinde yılın 12 ayı boyunca sürdürüyor.

Tarsus kent merkezi başta olmak üzere, Çamlıyayla ilçesi ve bağlı mahallelerde ilaçlama yapan ekipler, çöp konteynerleri, su birikintilerinin olduğu alanlar, kanallar, kanalizasyon sistemleri, otluk alanlar ile halkın ortak kullandığı parklar ve çocuk oyun alanlarında sivrisinek, pire, karasinek, ot sineği, uçkun, larva ve diğer zararlılara karşı ilaçlama faaliyetleri yürütüyor. Ekipler ayrıca apartmanların bodrumları gibi lokal alanlarda da fare ve diğer zararlılara da karşıda ilaçlama çalışması yapıyor.

Bu kapsamda Tarsus merkez Şehit Mustafa Mahallesinde bulunan bir apartmanın bodrum katına kadar inen ekipler, binlerce larvanın bulunduğu alanı ilaçlayarak, zararlıları yok etti.

Sadece belli dönemlerde değil, yılın 12 ayı boyunca faaliyetlerini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine de hayvan besiciliğinin yapıldığı bölgeler ve benzeri alanlarda da ilaçlama faaliyetleri yürütüyor.

Son dönemde merkez ve bağlı mahalleler olan Hürriyet, Şehitler Tepesi, Çamalan, Kavaklı, Barbaros, Yeşilyurt, Eski Ömerli, Reşadiye, Fatih, Yeşil Mahalle, Gazipaşa, 82 Evler, Gaziler, Yeniçağ, Alifakı, Kızılmurat, Yeni Mahalle, Fevzi Çakmak ve daha pek çok mahallede ilaçlama çalışması yapan ekipler, salgın hastalıkların gündemde olduğu şu dönemde ilaçlama yapılan alan sayısını daha da arttırarak, vatandaşların olumsuz şekilde etkilenmemesi için azami özen gösteriyorlar.

Çalışmalar kapsamında özellikle kanalizasyon boruları ve otluk alanların dumanlanmasına özen gösterilirken, çöp konteynerlerinin ilaçlanması ve hafta sonları okulların ilaçlanmasına ise aralıksız devam ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı