Kapadokya Nevşehir'de Arkadaşlarıyla İddiaya Girip Mahsur Kaldı

Kapadokya'da arkadaşlarıyla iddiaya giren Seyit Ekici (24), tırmandığı peribacasından inemeyince UMKE tarafından kurtarıldı.

Kapadokya Nevşehir'de Arkadaşlarıyla İddiaya Girip Mahsur Kaldı
Kapadokya'da arkadaşlarıyla iddiaya giren Seyit Ekici (24), tırmandığı peribacasından inemeyince UMKE tarafından kurtarıldı.
Google News'te Abone Ol

Kapadokya bölgesinde, hafta sonu tatili için Konya'dan gelen Seyit Ekici, Devrent Vadisi'ni gezdiği sırada arkadaşlarıyla bir iddiaya girdi. İddia gereği 25 metre yükseklikteki peribacalarına tırmanan Ekici, tek başına çıkmayı başardı. Ancak geri inme aşamasında başarısız olunca mahsur kaldı. Arkadaşları, Ekici'ye yardım etmeye çalıştı fakat başarılı olamadılar. Yaklaşık 3 saat bu şekilde mahsur kalan gencin arkadaşları, 112 Acil'i arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Ekici'yi kurtarmak için yoğun bir çaba sarf etti. UMKE görevlisi, mahsur kalan gencin başına kask takarak halatla aşağıya indirdi. Kurtarıldıktan sonra UMKE ekiplerine teşekkür eden Ekici, daha sonra Jandarma Karakolu'nda ifade verdi. Jandarma, Ekici'ye kural ihlali ve can güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle 220 lira para cezası uyguladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin