Karabük’ün Eskipazar ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, özellikle yüksek kesimlerde etkisini artırdı. Bu durum, dolu yağışının da etkili olmasına neden oldu. Sürücüler, dolu yağışının geçmesini beklemek için araçlarını yol kenarına çekmek zorunda kaldı.
Eskipazar ilçesine bağlı Çandırlar köyü mevkisinde etkili olan kuvvetli yağış sonrası dere taştı. Taşkın nedeniyle yolun bazı bölümleri suyla kaplanırken, sürücüler kontrollü bir şekilde ilerlemek zorunda kaldı. Bu durum, trafikte aksamalara yol açtı.
Yağış sonrasında çevredeki tarım arazileri su altında kalırken, ekili alanlar gölete dönüşerek büyük zarar gördü. Tarım arazilerinin bu durumu üreticileri endişelendirdi.
Olayın ardından bölgedeki ekiplerin durumu yakından takip ettiği ve olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalar yürüttüğü öğrenildi. Ekipler, olası başka taşkınlara karşı hazırlık yapıyor.
