Karaduvar Balık Festivalinde Coşku ve Heyecan Hiç Eksilmedi

Akdeniz Belediyesi’nin 3’üncüsünü organize ettiği, lezzet ve eğlencenin buluştuğu Karaduvar Balık Festivali, 2019 ve 2021 yıllarında düzenlenen festivallerde olduğu gibi yine her yaştan on binlerce insanın ilgi ve katılımıyla gerçekleşti.

26 Eylül 2022 Pazartesi, 15:15
Karaduvar Balık Festivalinde Coşku ve Heyecan Hiç Eksilmedi
-

Festivale katılan konuklara 10 tondan fazla balık-ekmek ikram edildi.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla Karaduvar Mahallesi sahilinde gerçekleşen ve 2 gün süren Karaduvar Balık Festivali’nin 3’üncüsü de büyük ses getirdi. Kent protokolünü, askeri erkânı, siyasi parti, sivil toplum ve meslek örgütleri temsilcilerini buluşturan coşku ve heyecanın hiç eksilmediği festivale, her yaştan on binlerce insan, aileleri, çocukları ve sevdikleriyle birlikte 2 gün boyunca aralıksız akın etti.

Dev sardalya heykeli, Karaduvar’ın simgesi olacak

Etkinlikten bir gün önceki gün, kent merkezinde araç korteji ile Mersinliler festivale davet edildi. 24 Eylül Cumartesi günü protokol üyeleri, vatandaşlar ve şehir dışından gelen konukların da katılımıyla yapılan kortej yürüyüşü ile Karaduvar Balık Festivali start aldı. Buluşmada, Toros Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğurcan Akyüz ve ekibi tarafından geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak yapılan ve festivalin yapıldığı alanda yükselen 3 ton ağırlığındaki sardalya heykelinin açılışı yapıldı.

Konuklara 10 tonu aşkın balık-ekmek dağıtıldı

Bu yılki festivalde konuklara 10 tonu aşkın balık ikram edildi. Vatandaşlar, balık-ekmek ve şalgam almak için sahilde kurulan çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İki gün süren festivalde on binlerce vatandaş, Hakan Altun Konseri, Grup Kibrit Kutusu, Grup SoundRock ve Cemal Kılınçer’in müzik dinletisi ile coştu. Etkinliğe ebeveynleri ile katılan çocuklar da farklı etkinlik alanlarında gönüllerince eğlendi. Heyecan ve temponun hiç düşmediği festivalde flayboard gösterisi, yelkenli yarışmaları, savunma sanatı sporcularının performansları, bilgi ve balık avı yarışmaları, sihirbazlık gösterileri, uçurtma şenliği ile coşkunun daha da arttığı festival alanını, ilk gün olduğu gibi 2’nci günde de on binlerce insan ziyaret etti. Aileler, çocukları ile birlikte deniz kenarında hem gönüllerince eğlendi, ikram edilen lezzet dolu sardalya-ekmek yemenin de keyfini yaşadı.

Balıkçılar ve mahalle esnafı festivalden çok memnun kaldı

Balık festivalinden duydukları memnuniyeti dile getiren Karaduvar Mahallesi esnafı ve alanda stant açarak satış yapan kadınlar ve gençler, etkinliğin; hem bölgenin tanıtımına hem de ekonomik canlılığına büyük katkı sağladığını belirterek Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ı takdir ve tebrik ettiler. Mahallelerinde oluşan kalabalık sayesinde çok iyi satış yaparak kazanç elde ettiklerini söyleyen Karaduvar esnafı, festivalin gelecek yıllarda da mutlaka düzenlenmesi gerektiğini dile getirdiler.

Başkan Gültak; “4’üncü balık festivalimizde buluşmak dileğiyle…”

Karaduvar Balık Festivali’nin geleneksel hale geldiğinin altını çizen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, on binlerce insanın buluşturan ve 10 tonu aşkın balık-ekmeğin ikram edildiği etkinliğin 3’üncüsünü gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Festivale yoğun ilgi gösteren vatandaşlara da ayrıca teşekkür eden Başkan Gültak, “Karaduvar Balık festivalimizi artık tüm Türkiye ve hatta dünya biliyor. Festivalimizi farklı şehirlerden ve yurtdışından da misafirlerimiz katıldı. Balıkçılığın yanında tarımsal üretimde de öne çıkan Karaduvar Mahallemizin adı Mersin sınırlarını aştı. Böylesi özel bir organizasyonu Karaduvar halkına, Akdeniz’e ve Mersinlilere kazandırmış olmaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz. Seneye 4’üncü festivalimizde de yine halkımızla bir araya gelmek, lezzeti ve eğlenceyi buluşturan en güzel etkinliğimizde yeniden bir arada olmak dileğiyle herkese en kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor