Karakas'taki ABD Saldırısında 57 Kişi Hayatını Kaybetti

Venezuela'nın başkenti Karakas'ta 3 Ocak'ta gerçekleşen ABD saldırısında toplam 57 kişi hayatını kaybetti. Bu kayıplar arasında 23 Venezuelalı asker, 32 Kübalı asker ve 2 sivil bulunuyor.

Karakas'taki ABD Saldırısında 57 Kişi Hayatını Kaybetti
Venezuela'nın başkenti Karakas'ta 3 Ocak'ta gerçekleşen ABD saldırısında toplam 57 kişi hayatını kaybetti. Bu kayıplar arasında 23 Venezuelalı asker, 32 Kübalı asker ve 2 sivil bulunuyor.
Google News'te Abone Ol

Venezuela basını, ABD'nin düzenlediği saldırının ardından can kaybı sayısını açıkladı. 3 Ocak'ta gerçekleştirilen bu saldırı, hem sivil hem de askeri tesisleri hedef aldı. Öne çıkan verilere göre, 23 Venezuela askeri, 32 Kübalı asker ve 2 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. Olay sonrası, Küba Komünist Partisi, saldırıda hayatını kaybeden askerlerin kimliklerini duyurdu ve bu askerlerin ABD askerleriyle çatışmaya girdiklerini belirtti.

Saldırının ardından, Venezuela hükümeti, olayın uluslararası düzeydeki etkilerine dikkat çekmek amacıyla çeşitli açıklamalarda bulundu. Yerel güvenlik güçleri, saldırının ardından güvenlik önlemlerini artırarak bölgede geniş çaplı bir araştırma başlattı. Bu tür olayların tekrarlanmaması için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.

Olayın ardından, uluslararası insan hakları örgütleri de duruma müdahale edilmesi gerektiğini vurguladı. Saldırının detayları ve sonuçları, hem Venezuela halkı hem de uluslararası kamuoyu için büyük bir endişe kaynağı oldu. Bu tür saldırıların önlenmesi ve barışın sağlanması amacıyla diplomatik çözümler üzerinde çalışmalar yapılması gerektiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin