Kariyer Merkezi Mersin Sınırlarını Aşıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi koordinesinde “2021 Yılı Teşvikleri ve SGK” konulu çevrimiçi seminer programı düzenlendi. Seminer programına, il dışından da işveren ve işveren temsilcileri olmak üzere 183 kişi katıldı.

24 Mart 2021 Çarşamba, 10:01
Kariyer Merkezi Mersin Sınırlarını Aşıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin ev sahipliğinde; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) ve Mehmet Koçak Danışmanlık Grubu işbirliğinde “2021 Yılı Teşvikleri ve SGK” konulu çevrimiçi seminer programı düzenlendi.
E. SGK Müfettişi, İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mustafa Baştaş tarafından çevrimiçi olarak verilen seminer programına, Mersin dışından da birçok ilden işveren ve işveren temsilcileri olmak üzere toplam 183 kişi katılım sağladı.

Kariyer Merkezi işverenlere yönelik danışmanlık hizmeti de veriyor

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1 yıl önce tam bir danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermek amacıyla Kariyer Merkezi’nin kurulduğunu belirtti. İş arayanlara ve öğrencilere nitelikli hizmet sunarken; diğer benzeri Kariyer Merkezleri’nden en büyük farklarının işverenlere yönelik sunulan danışmanlık hizmeti olduğunu kaydeden Özada, Kariyer Merkezi koordinasyonunda 35 kurum ve kuruluş işbirliğinde “İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu” kurduklarını hatırlattı. İş birliği ortaya koyarak “Askıda Kariyer ve Online Kariyer Günleri” projelerini tasarladıklarını söyleyen Özada, oturuma katılan işverenlerden bu projelere destek sunmalarını istedi.

Pandemi sürecinde öğrencilerin staj yeri bulmasının zorlaştığına, bununla birlikte öğrencilerin mezuniyet sonrası iş arama sürelerinin de uzadığına dikkat çeken Özada, Askıda Kariyer ve Online Kariyer Günleri ile özellikle öğrencilerin iş arama becerilerine katkı sunacak biçimde nitelikli eğitim vererek, firmalarla buluşturmak istediklerini söyledi.
İşveren Danışmanlığı kapsamında, 2020 yılında ‘Dijital Liderler Mersin’de projesini hayata geçirerek ulusal ve uluslararası markaların yöneticilerini 10 programda çevrimiçi olarak ağırladıklarını belirten Özada, 2021 yılında istihdam üzerindeki yüklerin yanında kısa çalışma ödeneğinin de sona erecek olmasının teşvikleri daha da önemli hale getirdiğini vurguladı.

Baştaş teşvikleri anlattı

İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mustafa Baştaş sunumunda, Türkiye’de uygulanan 21 teşvik modelini yasal dayanakları ile birlikte tek tek örneklerle açıkladı. Teşvikler külliyatının başlı başına farklı bir uzmanlık alanı haline geldiğini kaydeden Baştaş, şöyle devam etti:

“21 ayrı teşvik uyguluyoruz. Her geçen gün daha karmaşık hale gelen, uzmanların bile işin içinden çıkamadığı teşviklerin sadeleşmesi reform paketi kapsamına alındı. Teşviklerin gerçekten amaca uygun olup olmadığı, piyasada amaçlanan hedefleri karşılayıp karşılamadığı da tartışılır bir hal aldı. Teşviklerin amacı nedir? Özel sektördeki işverenlere uygulanan teşvikler ile istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması. İşsizliğin azaltılması ile birlikte kayıtlı sigortalı istihdamının artırılması sigorta prim teşviklerinin en temel amaçlarından bir tanesi.”

Kadınlar, gençler, engelli bireyler gibi dezavantajlı grupların istihdamının artırılmasının da sigorta prim teşviklerinin ikinci amacını oluşturduğunu ifade eden Baştaş, “Yine bölgesel büyük ölçekli yatırımların teşvik edilmesi ve özendirilmesi amacıyla da sigorta prim teşvikleri uygulanmaktadır. Ama bu teşvik modeli de amacına uygun bir şekilde uygulanmamaktadır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”