Kariyer Merkezi’nin "İş Gücü Piyasası Koordinasyon Kurulu" Temsilcileri Çevrim İçi Toplantıda Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin “İş gücü Piyasası Koordinasyon Kurulu Temsilcileri” düzenlenen çevrim içi toplantıda bir araya geldi.

24 Ocak 2022 Pazartesi, 12:28
Kariyer Merkezi’nin "İş Gücü Piyasası Koordinasyon Kurulu" Temsilcileri Çevrim İçi Toplantıda Buluştu
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in büyük önem verdiği projelerden olan Kariyer Merkezi, iki yıllık çalışma süresinde “Mülakat Simülasyonları, Dijital Liderler Mersin’de, Kariyer Mersin, Yetenek Dönüşüm Programı” gibi birçok başarılı projeyi hayata geçirirken, Mersin İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı iş birliği protokolleriyle de hizmet alanlarını çeşitlendiriyor.

Kariyer Merkezi’nin çalışmalarına destek sunmak, üniversite-sanayi-kent iş birliğine katkı sağlayarak, sürdürülebilir iş birliği kültürü oluşturmak ve ortak projeler geliştirmek üzere kurulan “İş gücü Piyasası Koordinasyon Kurulu” temsilcileri, düzenlenen çevrim içi toplantıda buluştu. 37 kurum ve kuruluşun yer aldığı kurul, önemli projeleri bir arada değerlendirdi.

Toplantıya; Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan, Mersin TEKNOPARK Genel Müdürü İhsan Gültekin ile üniversiteler, kamu kuruluşları, oda ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinden olmak üzere 50 yetkili katılım sağladı.

Kariyer Merkezi’nin önemli projeleri anlatıldı

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada yaptığı sunumda, iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere rehberlik hizmeti sunulması amacıyla kurulan merkezde genel olarak “Bilgilendirme ve Rehberlik, Özgeçmiş Oluşturma, Eğitim ve Seminerler, Kariyer Etkinlikleri” gibi birçok başlıkta çalışmalar yapıldığını belirtti. İş gücü piyasasının ihtiyaçlarına hizmet verecek projeleri hayata geçirmek üzere 37 kurum ve kuruluşun iş birliği ile İş gücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nu kurduklarını ve iş birliğine dayalı birçok projeyi hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Özada, “Dijital Liderler Mersin”de projesi ile 16 programda 1200 kişiye eriştiklerini, “Online Kariyer Günleri” ile 2 bin 500 öğrencinin kariyer yolculuğuna destek sunduklarını söyledi. Özada, ayrıca, Büyükşehir bünyesinde yer alan kafelerde öğrencilere part time çalışma fırsatının sunulmasının çok önemli çalışmalar arasında olduğunun altını çizdi.

Kurumlar kariyerde birleşiyor

2022 yılında gerçekleştirecekleri projeleri de aktaran Özada, kariyerde çok taraflı iş birliği protokolleri, işe alımlarda kişilik envanteri uygulamaları, önemli konularda alt kurulların oluşturulması, öğrenciler ve iş arayanlarla toplum liderlerinin buluşturulması, yetenek dönüşüm programı ile iş arayanların ve öğrencilerin istihdam edilebilirliklerine katkı sunulması ve yeni nesil teşvik uygulamaları konusunda fark yaratacak projeleri kurumlarla iş birliğine dayalı olarak gerçekleştireceklerini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”