Kağızman ilçesinde yaşayanlar, özellikle okul yolları ile sağlık ocağı ve Şehitlik Caddesi arasındaki güzergâhlardaki sorunların yaşam kalitelerini düşürdüğünü ifade ediyor. Mustafa Yalçın İlkokulu, Kağızman Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kağızman Lisesi çevresindeki yollar, çamur ve çukurlar nedeniyle öğrenciler için zorlayıcı hale geliyor.
Özellikle Ali Ataman Caddesi, Şahindere Mahallesi ve eski Emniyet Müdürlüğü binası önündeki yolların bozukluğu sürücüler için de problemler yaratıyor. Araç sahipleri, bu çukurlar yüzünden araçlarının zarar gördüğünü dile getiriyor.
Bayram öncesinde ilçe genelindeki yolların daha kullanışlı hale getirilmesini isteyen vatandaşlar, geçici çözümler olarak kumlama veya çukurların doldurulması gibi çalışmaların yapılmasının faydalı olacağını düşünüyor. İlçenin sadece merkezden ibaret olmadığını belirten vatandaşlar, mahalle ve bağlantı yollarının da iyileştirilmesini talep ediyor.
