Kars Merkez'de Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Kars'ta, afetlere hazırlık amacıyla yapılan toplantıda, kurumlar arası iş birliği ve acil durum planları detaylı bir şekilde ele alındı.

Kars Merkez'de Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Kars'ta, afetlere hazırlık amacıyla yapılan toplantıda, kurumlar arası iş birliği ve acil durum planları detaylı bir şekilde ele alındı.

Kars'ta, Vali Ziya Polat başkanlığında düzenlenen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı, afetlere karşı hazırlıkların gözden geçirilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Toplantıya, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile yetkililer katıldı. Kars İl Afet Müdahale Planı çerçevesinde yürütülen çalışmalar detaylandırılırken, yerel düzey çalışma gruplarına ait operasyon planları da değerlendirildi. Afet anında hızlı ve etkin müdahale sağlanabilmesi için mevcut planların güncelliği ve uygulanabilirliği üzerinde duruldu.

Diğer yandan, İl Risk Azaltma Planı (İRAP) çerçevesinde belirlenen eylemler toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer aldı. Afet risklerinin en aza indirilmesine yönelik yürütülen çalışmaların mevcut durumu ele alınırken, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Toplantıda ayrıca, il genelinde gerçekleştirilen ve planlanan tatbikatlar da değerlendirildi. Afetlere hazırlık kapasitesinin artırılması amacıyla düzenlenen tatbikatların, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirdiği vurgulandı ve bu tür uygulamaların artırılması gerektiği ifade edildi.

Sivil toplum kuruluşlarının afet yönetim süreçlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla yürütülen akreditasyon çalışmaları da toplantıda ele alındı. Bu bağlamda, gönüllü kuruluşların afet anında daha organize ve etkin rol alabilmesi için yapılan çalışmaların önemi vurgulandı.

Toplantının sonunda, 2025 yılı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler ile 2026 yılı için planlanan çalışmalar karşılaştırmalı olarak değerlendirildi. Eksikliklerin giderilmesi ve koordinasyonun daha da güçlendirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin