Kars ilinde, Valilik binası önünde yaşanan olay, Türk bayrağına olan derin sevginin kuşaklar arası aktarımını bir kez daha gündeme getirdi. Üç çocuk annesi ve beş torun sahibi olan Neriman Öztürk, "Türk bayrağı benim için yalnızca bir sembol değil, hayatımın ayrılmaz bir parçası" ifadelerini kullandı. Torunlarıyla birlikte bayrak sevgisini paylaştığını vurgulayan Öztürk, en büyük torunu Ali Kerem Öztürk’ün 5 yaşında Valilik önündeki bayrağı öptüğünü hatırlattı.
Öztürk, torununa bayrağın önemini küçük yaşlardan itibaren anlatmayı sürdürdüğünü ifade etti. "Bebekken kucağıma alır, 'Ali Kerem, o bayrak bizim namusumuz. O olmazsa biz olmayız' derdim. Torunum her sabah kalktığında bayrağa öpücük gönderir, selam verirdi" dedi. Öztürk, çocuklarını ve torunlarını vatana ve millete bağlı bireyler olarak yetiştirmeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.
Neriman Öztürk'ün anıları, 14 Şubat 2019 tarihinde 5 yaşındayken torunu Ali Kerem'in Kars Valiliği önünde bayrağı öptüğü anlam dolu anıyı hatırlattı. 7 yıl sonra, bu kez Neriman Öztürk’ün aynı noktada bayrağı öpmesi, bayrak sevgisinin aile içinde nasıl nesilden nesile aktarıldığını gösterdi.
Son olarak, Öztürk, çocukları ve torunları için en büyük hedeflerinin vatanına, milletine bağlı bireyler yetiştirmek olduğunu dile getirdi. Ayrıca kendisini makamında ağırlayan Kars Valisi Ziya Polat’a da teşekkür etti.