Sarıkamış Kayak Merkezi, dünyada yalnızca Alp Dağları’nda ve burada bulunan ünlü "kristal kar" yapısıyla dikkat çekiyor. Düşük nem oranı sayesinde birbirine yapışmayan ve buzlanmayan bu özel kar, özellikle snowboard yapanlar için mükemmel bir zemin sunuyor. Bu özelliği ile kayak severler için eşsiz bir deneyim sağlıyor.
Kayıtlı kayak severlerden biri olan Hasan Basri Özcan, "Sarıkamış’tayız, kayak merkezine geldik. Harika bir hava var. Ramazan olmasına rağmen insanlar burada. Hem kayak hem de snowboard yapmak için çok iyi pistler mevcut. Ben kayağımı bitirdim ve güneşin tadını çıkarmak istiyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.
Bu yıl kayak sezonu Ramazan ayına denk gelmesine rağmen, merkezdeki hareketlilik devam ediyor. Oruç tutan misafirler dinlenmeyi tercih ederken, birçok sporcu ve turist gün boyunca pistlerde kayak yapmanın keyfini çıkarıyor. Sarıkamış’ın doğal güzellikleri ve kar kalitesi, kayak yapmayı bambaşka bir deneyim haline getiriyor.
