AK Parti Kars milletvekili adayları Mehmet Uçum, Selahattin Beyribey ve Ensar Erdoğdu, seçim çalışmaları kapsamında Sarıkamış'ta STK'lar, muhtarlar ve partililerle buluştu. Toplantı, Sarıkamış Platformu üyeleri tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlendi. Milletvekili adayı Mehmet Uçum, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış'ın farklılıkları ve çeşitlilikleriyle bir zenginlik sunduğunu vurguladı. Uçum, Sarıkamış'ın Kars için önemli bir liderlik rolü üstlendiğini belirtti. Uçum, “Sarıkamış, talepleri ve ihtiyaçlarıyla hareket ediyor. Bu yüzden yerel siyasette farklı bir soluk getirmeye çalışılıyor” dedi. Ayrıca, Sarıkamış'ın AK Parti'ye yüzde 66 oranında destek verdiğini ve bu dönem için yüzde 75 hedef koyulduğunu ifade etti.
Selahattin Beyribey de, Sarıkamış'ta şehitlerle ilgili çalışmalar ve kayak merkezi projeleri hakkında bilgiler verdi, ancak bu projelerin yeterli olmadığını belirtti. Beyribey, Sarıkamış'ın tarihi, doğası ve turizmiyle Kars'ın ve Türkiye'nin yıldızı olması için güçlü olmaları gerektiğini vurguladı.
Son olarak, Ensar Erdoğdu, 7 Haziran sonrasında iktidara geldiklerinde yeni anayasa yapım sürecinin öncelikli gündem maddesi olacağını ifade etti. Erdoğdu, “Demokratik sivil bir anayasa yapmak için güçlü bir iktidara ihtiyaç var” dedi ve kendisini ve diğer adayları Sarıkamış halkına emanet etti. Toplantının ardından, AK Parti Kars milletvekili adayları, partililerle birlikte esnafı ziyaret etti.
Kaynak: Mersin Haber + IHA
