AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Çeltikov Otel'de düzenlenen basın toplantısında Kars halkının 7 Haziran seçimlerinde oyunu demokratik bir ortamda kullandığını belirtti. Yurdakoş, HDP ve AK Parti'den seçilen milletvekillerinin, Kars için birlikte çalışma çağrısında bulundu. Bu sonuçların hem Kars'a hem de Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Yurdakoş, "Seçim sonuçlarını değerlendirmeye başladık ve Ankara'da yapılacak il başkanları toplantısında da ele alacağız" diye konuştu.
Halkın İradesine Saygı Vurgusu
AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ensar Erdoğdu, Kars halkının tercihini HDP'den yana kullandığını kabul ederek, bu iradeye saygı duyulması gerektiğini ifade etti. Seçim sürecinin huzur içinde geçtiğini vurgulayan Erdoğdu, "Bu seçimdeki düşüşün nedenlerini değerlendireceğiz" dedi. Diğer milletvekili adayı Selahattin Beyribey ise, "Demokratik bir seçimi geride bıraktık ve halkın teveccühü bizim için önemli" şeklinde konuştu.
İstikrar ve Gelecek Planları
Milletvekili Mehmet Uçum ise, seçim sonuçlarının milli iradenin bir yansıması olduğunu belirterek, AK Parti'nin Türkiye'nin en güçlü partisi olmaya devam ettiğini vurguladı. Uçum, "Siyasi belirsizliğin olduğu bir ortamda ekonomik istikrar sürdürülmesi zordur. Türkiye, geçmişteki sorunları aşacak güce sahiptir" dedi. Ayrıca, yeni bir seçim olasılığına da dikkat çekerek, Kars'ın geleceği için hazırlık yapılması gerektiğini ifade etti. Uçum, HDP milletvekillerine de Kars için işbirliği çağrısında bulundu.